Νείλος 5000 Χρόνια Ιστορία | Επ.1

Διαθέσιμο έως και 29/09/2021

Σε αυτό το επεισόδιο, η Μπέτανι Χιουζ επισκέπτεται την πύλη της Αιγύπτου στον κόσμο–τις εκβολές του Νείλου-πριν επιβιβαστεί στο υπέροχο «νταχαμπίγια» της και γνωρίσει το πλήρωμα που θα την οδηγήσει στο ποτάμι, ταξιδεύοντας κατά μήκος της Αιγύπτου.

Μια επίσκεψη στο Μουσείο του Καΐρου και στην σπουδαία συλλογή του από αιγυπτιακές μούμιες αποδεικνύει για ποιο λόγο είναι τόσο γοητευτικός αυτός ο αρχαίος πολιτισμός, την ώρα που η Μπέτανι έχει μια σπάνια ευκαιρία να συναντήσει την Τούγια, την 3.300 ετών προγιαγιά του Τουταγχαμών.
Στη Μεγάλη Πυραμίδα, πρόσφατες ανακαλύψεις αποδεικνύουν πώς ο Νείλος έκανε εφικτή μια τόσο εξωπραγματική κατασκευή, πριν από 4.500 χρόνια.
Πλέοντας νότια του Καΐρου, η Μπέτανι προλαβαίνει να μάθει μερικά πράγματα για το σκάφος, πριν εισχωρήσει στα υπόγεια τούνελ μιας κατεστραμμένης πυραμίδας για να βρει τις πρώτες γνωστές ιερογλυφικές εγχαράξεις.
Πίσω στο σκάφος, ωστόσο, ένα συμβάν δείχνει ότι ο μεγαλειώδης Νείλος μπορεί να μην είναι το γαλήνιο, ήρεμο ποτάμι που φαίνεται.
Από τους φαραώ ως τους σκλάβους, από την πραγματικότητα ως τη φαντασία, αυτή είναι η ευκαιρία της Μπέτανι να δει προσωπικά πώς αυτό το ποτάμι διαμόρφωσε έναν από τους πρώτους και σπουδαιότερους πολιτισμούς του κόσμου.