ΕΡΤ3 – «ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ»: Άγναντα Άρτας (trailer)

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/12/2018, στις 13:30

Έτος παραγωγής: (2018)

Ταξιδιωτική εκπομπή. Η αγαπημένη κι επιτυχημένη εκπομπή της περιφέρειας «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει στις οθόνες της ΕΡΤ3, μετά από απουσία χρόνων με καινούρια επεισόδια.
Φέτος η «Κυριακή στο Χωριό», θα ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της χώρας μας για να μας μεταφέρει τον παλμό της νεολαίας, των αγροτών, των συνεταιρισμών, των συλλόγων, των νέων επιχειρηματιών, όλων δηλαδή αυτών που ζουν στην περιφέρεια, δημιουργούν και στηρίζουν τον τόπο τους, ο καθένας με το δικό του τρόπο.
Ανανεωμένη, με υψηλής ευκρίνειας εικόνα και εμπλουτισμένη θεματικά με καινούρια ενδιαφέροντα αφιερώματα, η «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει δυναμικά με σύμμαχο το τηλεοπτικό κοινό, για να δώσει παλμό σε ήσυχα τοπία. Να δείξει ότι αξίζει τον κόπο να γυρίσουμε στις ρίζες μας, να ζήσουμε στη γη μας, να χτίσουμε εδώ τη ζωή μας.
Μια περιπλάνηση όλων των αισθήσεων, μια βόλτα σε άγνωστες γωνιές του τόπου μας. Μια «πραγματική» Κυριακή, γιορτή.
Επιστροφή στους ανθρώπους της περιφέρειας, στα ήθη και έθιμα, στη ζωή της υπαίθρου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.

Eπεισόδιο 9: Άγναντα Άρτας

Ένα χωριό αμφιθεατρικά χτισμένο, με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, πλούτο πρασίνου και νερών, χωρισμένο σε δυο «μαχαλάδες», περιτριγυρισμένο από όμορφους οικισμούς θα γνωρίσουμε αυτή την Κυριακή.
Άγναντα Άρτας, που σημαίνει «ανοιχτό μέρος». Λόφοι κατάφυτοι, αμέτρητα ξωκλήσια και ο αγναντίτικος ποταμός να το διασχίζει χωρίζοντας το.
Τζουμέρκα ! Τόπος μαγικός! Μυρωδιές του παρελθόντος και ο νοσταλγικός ήχος του νερού που πέφτει ορμητικά και δίνει κίνηση στη νεροτριβή και στα μαντάνια , ζωντανεύουν μπροστά μας .
Θα διασκεδάσουμε μαζί με τους κατοίκους της περιοχής στο περίφημο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία και φεύγοντας θα πάρουμε μαζί μας εικόνες μοναδικές του ποταμού Άραχθου, κάνοντας ράφτινγκ στα πεντακάθαρα νερά του, μαθαίνοντας πολλά για το σπορ αυτό , αλλά και για το περίφημο γεφύρι της Πλάκας που έπεσε.
Αναρριχόμαστε στα 1000 μέτρα υψόμετρο με θέα όλη την περιοχή και φυσικά χορεύουμε στην πλατεία των Αγνάντων σε γνήσιους τζουμερκιώτικους σκοπούς.

Παρουσίαση: Μαρούλα Μαλιαχόβα
Ρεπορτάζ: Μαγδαληνή Χατζοπούλου
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης
Εκτέλεση Παραγωγής: ALFA PRODUCTIONS

Παραγωγή: ERT3