ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ

Διαθέσιμη έως 23/07/2021

Ελληνική δραματική ταινία μεγάλου μήκους.
Υπόθεση: Ενόσω η δυναμική Μόσχα ονειρεύεται να αποδράσει από τη μοίρα των γυναικών της Άνδρου, η μεγαλύτερη αδελφή της, η εικοσάχρονη Όρσα, είναι μυστικά και παράφορα ερωτευμένη με τον υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ. Πιστεύοντας ότι ο έρωτας είναι κακός μπελάς, η μητέρα τους, σύζυγος καπετάνιου, παρακάμπτει τα συναισθήματά τους και τις παντρεύει με γνώμονα το συμφέρον. Έτσι, η Όρσα γίνεται σύζυγος του πλοιοκτήτη Νίκο Βατοκούζη και, λίγο αργότερα, η Μόσχα παντρεύεται τον αγαπημένο της αδερφής της∙ τον, καπετάνιο πλέον, Σπύρο Μπαλταμπέ. Το διώροφο, που χτίστηκε με τα ναυτικά εμβάσματα ενός απόντα συζύγου και πατέρα, ναρκοθετείται και το δράμα εξελίσσεται, στιγματίζοντας τις ζωές των δυο αδερφών.

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη, η πολυβραβευμένη ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ είναι μία πλούσια σε αισθήματα και διακυμάνσεις κινηματογραφική ιστορία με φόντο την Άνδρο του μεσοπολέμου.

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Πρωταγωνιστούν: Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Αννέζα Παπαδοπούλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μάξιμος Μουμούρης, Βασίλης Βασιλάκης, Χρήστος Καλαβρούζος
Σεναριογράφος: Ιωάννα Καρυστιάνη
Εκτέλεση Παραγωγής: Γιάννης Ιακωβίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής
Σκηνογράφος: Αντώνης Δαγκλίδης
Ενδυματολόγος: Γιούλα Ζωϊοπούλου
Μουσική: Κατερίνα Πολέμη