Συν Γυναιξί | Μαρία Κουσουνή

Τι σημαίνει να είσαι prima ballerina; Τι θυσίες απαιτεί;
Και πόσο επώδυνος είναι αυτός ο δρόμος; Από μικρό παιδί, η Μαρία Κουσουνή ονειρευόταν να γίνει χορεύτρια. Και τα κατάφερε. Μετά από μία επιτυχημένη καριέρα στο εξωτερικό, σήμερα είναι Α’ Χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, έχοντας ερμηνεύσει σημαντικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους κι έχοντας λάβει τις καλύτερες κριτικές.

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος μπαίνει στα άδυτα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, βλέπει τι περιλαμβάνει το 24ωρο μιας μπαλαρίνας υψηλού επιπέδου και μαθαίνει τί ρόλο έπαιξαν οι γυναίκες στην πορεία της Μαρίας Κουσουνή για την κορυφή.

Παράλληλα, η πρωταγωνίστρια του επεισοδίου εξομολογείται τις βαθιές σκέψεις της στη Νικόλ Αλεξανδροπούλου, η οποία βρίσκεται πίσω από τον φακό.

Ποια είναι η διαδρομή προς την επιτυχία μιας γυναίκας σήμερα;

Ποια είναι τα εμπόδια που εξακολουθούν να φράζουν το δρόμο τους και ποιους τρόπους εφευρίσκουν οι σύγχρονες γυναίκες για να τα ξεπεράσουν;

Η σειρά ντοκιμαντέρ «συν γυναιξί» είναι η πρώτη σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ αφιερωμένη αποκλειστικά σε γυναίκες.

Μία ιδέα της Νικόλ Αλεξανδροπούλου, η οποία υπογράφει επίσης το σενάριο και τη σκηνοθεσία και στοχεύει να ψηλαφίσει τον καθημερινό φεμινισμό, μέσα από αληθινές ιστορίες γυναικών.

Με οικοδεσπότη τον δημοφιλή ηθοποιό Γιώργο Πυρπασόπουλο, η σειρά παρουσιάζει πορτρέτα γυναικών με ταλέντο, που επιχειρούν, ξεχωρίζουν, σπάνε τη γυάλινη οροφή στους κλάδους τους, λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις σε επείγοντα κοινωνικά ζητήματα.

Γυναίκες για τις οποίες ο φεμινισμός δεν είναι θεωρία, είναι καθημερινή πράξη.

Σκηνοθεσία-Σενάριο-Ιδέα: Νικόλ Αλεξανδροπούλου
Παρουσίαση: Γιώργος Πυρπασόπουλος
Αρχισυνταξία: Μελπομένη Μαραγκίδου
Παραγωγή: Libellula Productions.