ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ

«ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ» ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΡΡΕΡ

Για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ παρουσιάζει την όπερα του Παύλου Καρρέρ «Μάρκος Μπότσαρης» την Τετάρτη 29 Απριλίου και ώρα 20.30 στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Πρωταγωνιστούν η σοπράνο Σοφία Κυανίδου, η υψίφωνος Τζούλια Σουγκλάκου, ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος, ο βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης και ο βαθύφωνος Πέτρος Μαγουλάς.

Συμμετέχουν οι χορωδίες του Μουσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, της  Εμπορικής Τράπεζας,  καθώς και η χορωδία Opus Femina της Κορίνθου.

Την Ορχήστρα και χορωδία διευθύνει ο Βύρων Φιδετζής.

Ο Παύλος Καρρέρ ή Καρρέρης (1829 – 1896) ήταν Έλληνας μουσουργός της επτανησιακής σχολής. Έγραψε όπερες κατά κύριο λόγο ελληνικής θεματολογίας, ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Ελλάδα του 19ου αιώνα, ενώ είχε και επιτυχημένη παρουσία στην Ιταλία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Μιλάνο άρχισε να γράφει την όπερα Μάρκος Μπότσαρης, αποσπάσματα της οποίας παρουσίασε το 1858 στην Αθήνα ενώπιον του βασιλιά Όθωνα. Στην ολοκληρωμένη μορφή του το έργο έκανε πρεμιέρα στην Πάτρα το 1861 και ακολούθησε το ανέβασμά του στην Αθήνα το 1876.

Η συναυλία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τη συχνότητα της ΝΕΡΙΤ plus.