Το Αλάτι Της Γης | Μουσικές συγγένειες: Γιώργος Κωτσίνης, Θωμάς Κωνσταντίνου

Ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης» υποδέχονται δύο εξαιρετικούς δεξιοτέχνες της δημοτικής μας παράδοσης: τον Γιώργο Κωτσίνη στο κλαρίνο και τον Θωμά Κωνσταντίνου στο ούτι και το λαγούτο.
Μαζί με τους μουσικούς τους συνεργάτες, τον Κώστα Μερετάκη στα κρουστά και τον Γιάννη Πλαγιαννάκο στο κοντραμπάσο, προτείνουν ένα γοητευτικό ρεπερτόριο ανιχνεύοντας συγγένειες, σχέσεις και αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στις μουσικές παραδόσεις της Ανατολής και της Στεριανής Ελλάδας.
Παράλληλα, αυτές οι «μουσικές συγγένειες» συνδέονται και με τρεις επίτιμους καλεσμένους, εκπροσώπους της παλιάς καλής γενιάς των λαϊκών μουσικών: τον Λευτέρη Ζέρβα στο βιολί, τον Κώστα Πίτσο στην κιθάρα και τον Γιάννη Κωνσταντίνου στο τραγούδι. Οι τρεις δεξιοτέχνες μιλούν για τις εμπειρίες τους από τα παλιά πανηγύρια και συμπράττουν με τους νεότερους συναδέλφους τους σε μια δυναμική «συνάντηση κορυφής»!
Στην εκπομπή συμμετέχουν επίσης οι τραγουδιστές Γιάννης και Ελένη Χρήστου και μέλη του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «Χοροπαιδεία», με την επιμέλεια του Βασίλη Καρφή.

 

Σκηνοθεσία: Μανώλης Φιλαϊτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταμάτης Γιαννούλης
Εκτέλεση παραγωγής: FOSS ON AIR

Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας