Σύγχρονη παραδοσιακή μουσική | Θωμάς Γρηγορόπουλος

Ο Θωμάς Γρηγορόπουλος, ένας Ρουμλουκιώτης μουσικός, με ετερόκλητα ακούσματα κι επιρροές, διαγράφει την πορεία του μαζί με τους φίλους και συνεργάτες του και προσπαθεί να αφήσει το αποτύπωμά του στην μουσική και σε μία παράδοση που συνεχώς μεταβάλλεται.
Γεννημένος στην Ξεχασμένη Ημαθίας, από παιδί μπολιάστηκε έντονα από την μουσική παράδοση του τόπου του. Ξεκίνησε από παιδική ηλικία τους παραδοσιακούς χορούς σε συλλόγους, και αργότερα αποφάσισε να εντρυφήσει σε αυτούς, σπουδάζοντας τους στα ΤΕΦΑΑ Θράκης, και ως αποτέλεσμα ασχολήθηκε με τη χοροδιδασκαλία για αρκετά χρόνια, αλλά το κρυφό του μεράκι, το τραγούδι, το οποίο το εξέφραζε μόνο στην παρέα ως τότε τον κέρδισε και έτσι από την ηλικία των 22 περίπου χρόνων ανεβαίνει απότομα στην σκηνή, και έκτοτε δεν έχει κατέβει από αυτήν.

Ωριαία εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2020 .
Η εκπομπή παρουσιάζει παλαιότερους και νεότερους μουσικούς που ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Μεσογείου σε καλλιτεχνικό αλλά και ερευνητικό επίπεδο. Προβάλλονται σύγχρονοι, καταξιωμένοι αλλά και ανερχόμενοι μουσικοί με έργο βαθιά επηρεασμένο από παραδοσιακούς δρόμους.

Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΦΟΝΙΚΟΣ
Αρχισυνταξία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΣ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ΕΛΕΝΗ ΚΑΨΟΥΡΑ
Διεύθυνση Φωτογραφίας: ΚΡΙΤΩΝ ΚΙΟΥΡΤΣΗΣ
Μοντάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΝΤΑΡΙΔΗΣ
Ηχοληψία: TANYA JONES
Μουσικό Σήμα: ΝΙΚΟΣ ΒΡΥΖΑΣ
Γραφικά: ΜΠΕΛΑ ΙΒΑΝΟΒΑ
Οργάνωση Παραγωγής: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΦΟΝΙΚΟΥ
Επιστημονική & Τεχνική Επιμέλεια: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΜΕ,
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ, ΕΛΚΕ –ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ