Σύγχρονη παραδοσιακή μουσική | Rebeltes

Τρεις μουσικοί που μεγάλωσαν στη Βόρεια Εύβοια, αποφάσισαν το 2016 να παντρέψουν κουλτούρες από την παράδοση και το ρεμπέτικο μέχρι το ροκ εν ρολ, και να διαζεύξουν τις ταμπέλες. Οι Rebeltes είναι ένα πειραματικό σχήμα που απαρτίζεται από τους Θοδωρή Σμπιλή, Γιάννη Μπούγα και Δημήτρη Τσάρνο.
Με μια προσέγγιση άλλοτε ηλεκτρισμού και ψυχεδέλειας και άλλοτε γήινη και λιτή σε εγχώρια και μη τραγούδια, γυρεύουν το διαφορετικό τους ηχοτοπίο. Balkan και αφρικανικοί ρυθμοί με πανκ ροκ αισθητική συναντούν το ρεμπέτικο και το παραδοσιακό τραγούδι, από το παρελθόν για το μέλλον.
Στις ζωντανές τους εμφανίσεις έχουν το τρίο σαν βασικό πυρήνα, αλλά πλαισιώνονται συνήθως και από άλλα όργανα. Σε βάζουν κατευθείαν στο κόσμο τους νιώθοντας την έκσταση ενός πανηγυριού παράλληλα με την ένταση μιας Ροκ συναυλίας, καθώς συμπλέκουν στη ροή του προγράμματός τους τις ξέφρενες ταχύτητες και τα βαριά πατήματα.
Μέχρι στιγμής έχουν συστηθεί σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, σε μικρές και μεγάλες σκηνές. Το 2018 στα πλαίσια του project “Αmplified Roots” ηχογράφησαν τέσσερις διασκευές ρεμπέτικων και ροκ κομματιών, δείχνοντας έτσι την ηχητική τους ταυτότητα.

Ωριαία εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2020 .
Η εκπομπή παρουσιάζει παλαιότερους και νεότερους μουσικούς που ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Μεσογείου σε καλλιτεχνικό αλλά και ερευνητικό επίπεδο. Προβάλλονται σύγχρονοι, καταξιωμένοι αλλά και ανερχόμενοι μουσικοί με έργο βαθιά επηρεασμένο από παραδοσιακούς δρόμους.

Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΦΟΝΙΚΟΣ
Αρχισυνταξία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΣ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ΕΛΕΝΗ ΚΑΨΟΥΡΑ
Διεύθυνση Φωτογραφίας: ΚΡΙΤΩΝ ΚΙΟΥΡΤΣΗΣ
Μοντάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΝΤΑΡΙΔΗΣ
Ηχοληψία: TANYA JONES
Μουσικό Σήμα: ΝΙΚΟΣ ΒΡΥΖΑΣ
Γραφικά: ΜΠΕΛΑ ΙΒΑΝΟΒΑ
Οργάνωση Παραγωγής: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΦΟΝΙΚΟΥ
Επιστημονική & Τεχνική Επιμέλεια: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΜΕ,
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ, ΕΛΚΕ –ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ