Σύγχρονη παραδοσιακή μουσική | Δημήτρης Σφίγγος

Η ρεμπέτικη μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης μένει ζωντανή και οφείλει την ύπαρξή της τις τελευταίες δεκαετίες, στα επαγγελματικά εγχειρήματα των μουσικών της. Η μουσική σκηνή Πριγκηπέσσα, σήμα κατατεθέν για το αστικό λαϊκό τραγούδι στη Θεσσαλονίκη δεκατέσσερα χρόνια τώρα, εκτός από το ομώνυμο μουσικό σχήμα έχει φιλοξενήσει δεκάδες σπουδαίους καλλιτέχνες του ρεμπέτικου και της παραδοσιακής μουσικής σκηνής. Πρωτεργάτης του εγχειρήματος και πίσω από την ιδέα και το φρόνημα της Πριγκηπέσσας είναι ο μουσικός, ο κιθαρίστας, ο διευθυντής, ο επιχειρηματίας, ο συνδικαλιστής, ο εργάτης, Δημήτρης Σφίγγος.

Ωριαία εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2020 .
Η εκπομπή παρουσιάζει παλαιότερους και νεότερους μουσικούς που ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Μεσογείου σε καλλιτεχνικό αλλά και ερευνητικό επίπεδο. Προβάλλονται σύγχρονοι, καταξιωμένοι αλλά και ανερχόμενοι μουσικοί με έργο βαθιά επηρεασμένο από παραδοσιακούς δρόμους.

Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΦΟΝΙΚΟΣ
Αρχισυνταξία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΣ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ΕΛΕΝΗ ΚΑΨΟΥΡΑ
Διεύθυνση Φωτογραφίας: ΚΡΙΤΩΝ ΚΙΟΥΡΤΣΗΣ
Μοντάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΝΤΑΡΙΔΗΣ
Ηχοληψία: TANYA JONES
Μουσικό Σήμα: ΝΙΚΟΣ ΒΡΥΖΑΣ
Γραφικά: ΜΠΕΛΑ ΙΒΑΝΟΒΑ
Οργάνωση Παραγωγής: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΦΟΝΙΚΟΥ
Επιστημονική & Τεχνική Επιμέλεια: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΜΕ, ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ, ΕΛΚΕ –ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ