Σύγχρονη παραδοσιακή μουσική | Άκης Πιτσάνης

Το επεισόδιο είναι αφιερωμένο στον πολυτάλαντο Άκη Πιτσάνη. Ένα μουσικό γεννημένο στην Καστοριά, σε ένα σπίτι όπου η μουσική, το τραγούδι και ο χορός ήταν καθημερινότητα. Ο Άκης έχει σπουδάσει οργανοποιία αλλά και λαϊκή & παραδοσιακή μουσική. Παίζει, τραγουδά, διασκευάζει και γράφει μουσική, εμπνευσμένος από παραδοσιακούς δρόμους, «πειράζοντάς» τους με την χαρακτηριστική συμβολή της μουσικής τεχνολογίας.
Μουσική του πατρίδα είναι το αστικό λαϊκό τραγούδι του μεσοπολέμου, το οποίο και μελετά σε βάθος. Πολυσχιδής και εργατικός, ο Άκης Πιτσάνης δημιουργεί και συμμετέχει σε σχήματα με κύριο συστατικό την ελληνική παράδοση αλλά και ροκ, πανκ και μέταλ επιρροές. Μεταξύ άλλων συμμετέχει στο τρίο Ροβιόληδες, στο ντουέτο Disdance και στο ατομικό Lonely Man Project. Μετράει τρεις δισκογραφικές συμμετοχές, και πολυάριθμες συνεργασίες με σημαντικούς τραγουδιστές και μουσικούς.

Ωριαία εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2020 .
Η εκπομπή παρουσιάζει παλαιότερους και νεότερους μουσικούς που ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Μεσογείου σε καλλιτεχνικό αλλά και ερευνητικό επίπεδο. Προβάλλονται σύγχρονοι, καταξιωμένοι αλλά και ανερχόμενοι μουσικοί με έργο βαθιά επηρεασμένο από παραδοσιακούς δρόμους.

Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΦΟΝΙΚΟΣ
Αρχισυνταξία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΣ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ΕΛΕΝΗ ΚΑΨΟΥΡΑ
Διεύθυνση Φωτογραφίας: ΚΡΙΤΩΝ ΚΙΟΥΡΤΣΗΣ
Μοντάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΝΤΑΡΙΔΗΣ
Ηχοληψία: TANYA JONES
Μουσικό Σήμα: ΝΙΚΟΣ ΒΡΥΖΑΣ
Γραφικά: ΜΠΕΛΑ ΙΒΑΝΟΒΑ
Οργάνωση Παραγωγής: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΦΟΝΙΚΟΥ
Επιστημονική & Τεχνική Επιμέλεια: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΜΕ,
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ, ΕΛΚΕ –ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ