Στα Τραγούδια λέμε ΝΑΙ | Μελοποιημένη ποίηση

«Μελοποιημένη ποίηση»

Με αφορμή τα 40 χρόνια από την απονομή του βραβείου Νόμπελ στον Οδυσσέα Ελύτη, θα θυμηθούμε ποιήματα που έγιναν τραγούδια, αυτό το Σάββατο στην εκπομπή “Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ”!

Θα ταξιδέψουμε με τα μελοποιημένα ποιήματα των Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Διονύσιου Σολωμού, Βιτσέντζου Κορνάρου, Κωστή Παλαμα, Κωνσταντίνου Καβάφη, Γιάννη Ρίτσου, Κώστα Καρυωτάκη, Νίκου Καββαδία, Κώστα Ουράνη, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Κώστα Βάρναλη, Μανόλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Σκαρίμπα και Μιχάλη Γκανά.
Η Ναταλία Δραγούμη και ο Μιχάλης Μαρίνος φιλοξενούν μοναδικές φωνές που ερμηνεύουν υπέροχα τα τραγούδια αυτά.
Η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, ο Βασίλης Γισδάκης, η Βερόνικα Δαβάκη, η Πολυξένη Καράκογλου, η Μυρτώ Βασιλείου, ο Δημήτρης Κόψης και ο Δημήτρης Βουτσάς δίνουν φωνή και ψυχή σε σπουδαία τραγούδια.
Μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ο σπουδαίος Στέφανος Κορκολής και μαζί του η Σοφία Μανουσάκη.
Την παρέα ολοκληρώνουν η αγαπημένη από τη χρυσή εποχή του Ελληνικού σινεμά Μέλπω Ζαρόκωστα που εμφανίζεται μαζί με τον γιο της Αλέξανδρο Παγουλάτο στο studio, το παιδί -θαύμα του Ελληνικού κινηματογράφου και πλέον αγαπημένος ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιάννης Καλαντζόπουλος, οι ηθοποιοί Νατάσσα Κοτσοβού και Λάμπρος Κτεναβός, οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Νικος Αϊβαλής και Βιβή Παπαστάθη και η δημοσιογράφος-συγγράφέας, Εύα Νικολαϊδου.

Σκηνοθεσία: Kοσμάς Φιλιούσης
Διεύθυνση ορχήστρας: Mανώλης Ανδρουλιδάκης
Συντακτική ομάδα: Έφη Γαλώνη, Θεόφιλος Δουμάνης, Αλέξανδρος Καραμαλίκης
Οργάνωση παραγωγής: Eλένη Φιλιούση

Παρουσίαση: Ναταλία Δραγούμη, Μιχάλης Μαρίνος