Κάθε τόπος και τραγούδι | Το Νησί της Στεριάς

Ιδιαίτερο μουσικοχορευτικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο μεγάλοι νησιωτικοί χώροι των οποίων η μεγάλη και παλιά παράδοση της Ρούμελης έχει επιδράσει καταλυτικά την πολιτιστική παραγωγή τους. Η Εύβοια και η Λευκάδα.
Η περίπτωση της Λευκάδας γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα αν υπολογίσει κανείς και τις δυτικές επιδράσεις οι οποίες όμως στα υπόλοιπα Επτάνησα είναι ξεκάθαρες τόσο στον αστικό, άλλο τόσο και στον λαϊκό πληθυσμό.
Η φυσική γέφυρα που ενώνει την Λευκάδα με την Ρούμελη φαίνεται πως επηρέασε και διευκόλυνε τα πράγματα ακόμη περισσότερο. Ενώ η πόλη της Λευκάδας διατηρεί εδώ και αιώνες φιλαρμονική και μαντολινάτα, στα χωριά η νησιωτική μουσική ζυγιά αλλά και το μουσικοχορευτικό ρεπερτόριο συναγωνίζονται αυτά της Ρούμελης.

Ωριαία εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2020.
Η εκπομπή, «Κάθε Τόπος και Τραγούδι» καταγράφει πώς το τραγούδι κάθε τόπου μπορεί να κινητοποιήσει και κυρίως να δραστηριοποιήσει το ωραίο επιχώριο και αυθεντικό συνάμα θέαμα για τον πολύ κόσμο, το μεγάλο κοινά και κυρίως να δραστηριοποιήσει άτομα με φαντασία και δημιουργικότητα.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΖΑΝΔΕΣ – Σκηνοθεσία, διεύθυνση φωτογραφίας
ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΕΛΙΓΚΑΣ – μοντάζ γραφικά, κάμερα
ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ – steadycam & drone
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ – κάμερα
ΣΙΜΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ – Ηχοληψία και ηχητική επεξεργασία
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – Ηλεκτρολόγος – Χειριστής φωτιστικών σωμάτων
ΙΩΑΝΝΑ ΔΟΥΚΑ – Διεύθυνση παραγωγής
ΒΑΣΩ ΓΙΑΚΟΥΜΙΔΟΥ – script, γενικών καθηκόντων
Παρουσίαση: Έρευνα-σενάριο-παρουσίαση: Γιώργης Μελίκης