Ο Γύρος του Κόσμου με 80 Βιβλία | Μόγλης

Η νεανική εκπομπή «Ο γύρος του κόσμου με 80 βιβλία» δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και απευθύνεται στους εφήβους που διαβάζουν και θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους για το βιβλίο. Στο πλαίσιο της εκπομπής παρουσιάζονται επιλεγμένα κλασικά βραβευμένα βιβλία που μέσα από την αφήγηση οδηγούν τους τηλεθεατές να γνωρίσουν τον κόσμο εκτός Ελλάδας.

Το βιβλίο του «Μόγλη» μας ταξιδεύει στη ζούγκλα της Ινδίας και με το μαγικό γραπτό λόγο του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ γνωρίζουμε έναν διαφορετικό τρόπο συμβίωσης ανθρώπου και ζώων.
Στην κοινωνία των ζώων μεγαλώνει ένα μικρό αγόρι ανάμεσα σε μια αγέλη λύκων που ζει σύμφωνα με τους νόμους της ζούγκλας. Μαθαίνει να ξεχωρίζει τους εχθρούς του, να συμμαχεί με τους φίλους του και να τους αγαπά, διδάσκεται την τέχνη του κυνηγιού και οξύνει τις αισθήσεις του για να αφουγκράζεται τον κίνδυνο.
Σε αυτό το επεισόδιο η χορογράφος Σοφία Σπυράτου ετοίμασε μια παρουσίαση – έκπληξη:
ο Μπαλού η αρκούδα, ο Μπαγκίρα ο πάνθηρας, ο Σιρκάν η τίγρης και ο Κα το φίδι συνθέτουν μια χορευτική παράσταση, όπου το κάθε ζώο εκτελεί το δικό του κομμάτι, βασισμένο στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, στη σχέση του με τα υπόλοιπα ζώα και βέβαια τον ίδιο τον Μόγλη.
Ακούστε τα τραγούδια και τους ρυθμούς της ζούγκλας και αναζητείστε στο βιβλίο τους συντρόφους του Μόγλη για να τους γνωρίσετε καλύτερα.
Καλή διασκέδαση στην άγρια ζούγκλα.

Ηθοποιοί: Γιώργος Νούσης, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Γιούργκεν Κυριάκη, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Νεφέλη Μαϊστράλη
Παρουσίαση: Τεύκρος Μιχαηλίδης, Γιώργος Νούσης