Ο Γύρος του Κόσμου με 80 Βιβλία | Ιβανόης

Η νεανική εκπομπή «Ο γύρος του κόσμου με 80 βιβλία» δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και απευθύνεται στους εφήβους που διαβάζουν και θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους για το βιβλίο. Στο πλαίσιο της εκπομπής παρουσιάζονται επιλεγμένα κλασικά βραβευμένα βιβλία που μέσα από την αφήγηση οδηγούν τους τηλεθεατές να γνωρίσουν τον κόσμο εκτός Ελλάδας.

«Ιβανόης»

Το συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα «Ιβανόης» του σερ Ουόλτερ Σκοτ μας ταξιδεύει στον Μεσαίωνα, μια σκοτεινή εποχή, όπου σκευωρίες, πάθη και σκληρές διαμάχες σημαδεύουν τη ζωή των ανθρώπων.
Πρωταγωνιστής, ο Ιβανόης, ο πιστός γενναίος ιππότης του βασιλιά της Αγγλίας Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου, ο οποίος, διωγμένος από το σπίτι του εξαιτίας μιας μη αποδεκτής αγάπης για τη λαίδη Ροβένα, ακολουθεί τον Ριχάρδο στους Αγίους Τόπους. Ύστερα από σκληρούς αγώνες κατά των Σαρακηνών, όταν ξαναγυρίζει στην πατρίδα του, διαπιστώνει ότι ο ετεροθαλής αδερφός του Ριχάρδου, Ιωάννης, έχει σφετεριστεί το θρόνο, οι Νορμανδοί κατακτητές συγκρούονται διαρκώς με τους κατοίκους της Αγγλίας, τους Σάξονες και η αγαπημένη του Ροβένα ετοιμάζεται να παντρευτεί κάποιον άλλον.

Μέσα από ηρωικά κατορθώματα, περιπέτειες, συνωμοσίες, πάθη και ίντριγκες θα θριαμβεύσει τελικά το δίκαιο και ο έρωτας. Το τέλος της ιστορίας μάς δικαιώνει… Ο Ριχάρδος κερδίζει θριαμβευτικά το θρόνο της Αγγλίας, ενώ ο Ιβανόης παντρεύεται την αγαπημένη του.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Νούσης, Ελένη Φιλιούση, Παύλος Εμμανουηλίδης, Παύλος Σούλης, Φάνης Παυλόπουλος.

Παρουσίαση: Τεύκρος Μιχαηλίδης, Γιώργος Νούσης