Ο Γύρος του Κόσμου με 80 Βιβλία | Δράκουλας

Η νεανική εκπομπή «Ο γύρος του κόσμου με 80 βιβλία» δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και απευθύνεται στους εφήβους που διαβάζουν και θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους για το βιβλίο. Στο πλαίσιο της εκπομπής παρουσιάζονται επιλεγμένα κλασικά βραβευμένα βιβλία που μέσα από την αφήγηση οδηγούν τους τηλεθεατές να γνωρίσουν τον κόσμο εκτός Ελλάδας.

«Δράκουλας»

Το τοπίο απόκοσμο στα Καρπάθια Όρη. Ο νεαρός Τζόναθαν Χάρκερ ταξιδεύει με προορισμό τον πύργο του κόμη Δράκουλα στην Τρανσυλβανία, χωρίς να γνωρίζει ότι κατευθύνεται προς έναν εφιάλτη. Ο μοχθηρός Δράκουλας, οπλισμένος με υπερφυσικές δυνάμεις, τον φυλακίζει και ξεκινάει για το Βικτωριανό Λονδίνο όπου θα σπείρει τον πανικό και το θάνατο. Αναζητώντας αθώα θύματα για τον κόσμο των Νεκρο-ζώντανων συναντά την αθώα Λούσι και την αρραβωνιαστικιά του Χάρκερ, Μίνα. Το ταξίδι αυτή τη φορά γίνεται μέσα από ένα επιστολικό μυθιστόρημα. Οι επιστολές που ανταλλάσσουν οι πρωταγωνιστές, οι σελίδες των ημερολογίων τους, αλλά και οι δημοσιεύσεις περίεργων γεγονότων στον Τύπο βοηθούν να παρακολουθήσουμε με κομμένη την ανάσα την εξέλιξη της ιστορίας. Οι ήρωες της ιστορίας έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με το παράλογο και το υπερφυσικό. Θα επικρατήσει τελικά το
καλό ή το κακό; Ο γιατρός Βαν Χέλσινγκ κρατά το κλειδί της σωτηρίας! Με τη βοήθειά του ο ήρωας του έργου Χάρκερ και οι φίλοι του, μετά από πολλές περιπέτειες, κατορθώνουν να υπερισχύσουν και να σκοτώσουν τον Δράκουλα.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Νούσης, Kώστας
Παπακωνσταντίνου,Ροζαμάλια Κυρίου, Παύλος Εμμανουηλίδης, Ελένη Φιλιούση

Παρουσίαση: Τεύκρος Μιχαηλίδης, Γιώργος Νούσης