Εμείς Και Ο Μπλε Πλανήτης | Επ. 2

«Ταξίδι την πόλη»

Η ομάδα Κινητήρας χοροθέατρο, με τη διαδραστική παράσταση «ΕΚ-ΠΛΗΞΗ», προτείνει στα παιδιά εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης μέσα από το χοροθέατρο, το σύγχρονο χορό και το σωματικό θέατρο! «Το τσίρκο που κοιμήθηκε» είναι η ιστορία μιας πόλης, όπου τσίρκο και θεατές ήταν ένα. Ζούσαν καλά και χαρούμενα, χωρίς φυσικά να βασανίζουν ζώα. Μέχρι που ένας υπνωτιστής, θέλοντας να γίνει ο άρχοντας της πόλης, τους έριξε όλους σε ύπνο βαθύ… Το τσίρκο διαλύθηκε. Οι θεατές ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους ήρωες και τις ηρωίδες της παράστασης για να νικήσουν το δήμαρχο που κοίμισε το τσίρκο και για να ξαναγίνει η πόλη ανθρώπινη και δημιουργική!
Στο Εργαστήριο Εικαστικής Έκφρασης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, δίνουμε ζωή στις αγαπημένες μας ιστορίες. Το θέατρο σκιών δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να δημιουργήσουν, να παίξουν με την κούκλα τους και να διηγηθούν τη δική τους ιστορία.
Εcotips-news: Με ήρωες παιδιά, μαθαίνουμε γιατί πρέπει να σβήνουμε την τηλεόραση και να μην την αφήνουμε σε αναμονή, καθώς και γιατί πρέπει να πετάμε τα μπαλόνια, μετά το πάρτι μας, στην ανακύκλωση.

Πολυθεματική παιδική εκπομπή

Η εκπομπή «Εμείς και ο μπλε πλανήτης» είναι σαν ένα παζλ με πολύχρωμα κομμάτια, ειδικά σχεδιασμένο για τα παιδιά δημοτικού, ηλικίας από 7 έως 11 χρόνων, αλλά και για κάθε τηλεθεατή που έχει καρδιά παιδιού. Στο κέντρο της, το περιβάλλον σε όλες του τις διαστάσεις· τόσο η φύση με την πρασινάδα της όσο και η κοινωνία με τους ανθρώπους της, αλλά και η τεχνολογία με τις εφαρμογές της και ο πολιτισμός με όλες τις τέχνες του. Με «μαγικά εργαλεία», όπως η αφήγηση, η ζωγραφική, ο χορός, η μουσική, το θέατρο, η χειροτεχνία, ο αθλητισμός, η συνεργασία και η προσφορά, η εκπομπή επιθυμεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, ερέθισμα, ή αν προτιμάτε κάτι πιο αρχαιοελληνικό, την «αλογόμυγα» που θα μας ξεσηκώσει! Με ευχάριστο και ευφάνταστο τρόπο, με παιχνίδια και με όσο γίνεται πιο διασκεδαστικές συμβουλές, θα μοιραστούμε μαζί γνώσεις και πληροφορίες που θα δώσουν ιδέες, λύσεις και απαντήσεις σε πολλές καθημερινές αναζητήσεις, απορίες και ανησυχίες!
Με οικοδεσπότη τον ταξιδευτή Πάρι Λύκο.

Καλλιτεχνική επιμέλεια / Ιδέα & Σενάριο: Ντίνα Κάσσου
Έρευνα & Αρχισυνταξία: Κατερίνα Κανέλλη
Διευθυντής παραγωγής: Δημήτρης Αποστολίδης
Εταιρεία παραγωγής: FROG ON THE ROAD A.E.
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ρουμπής

Παρουσίαση: Πάρις Λύκος