Εμείς Και Ο Μπλε Πλανήτης | Επ. 1

«Ταξίδι στο Κέντρο της Γης»
Eπεισόδιο 1

Γνωρίζουμε το φυσικό περιβάλλον μας, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να το διατηρήσουμε και να το βελτιώσουμε: ακούμε τη σοφία των δέντρων που μιλάνε, βλέπουμε παπαγάλους να πετάνε μακριά από κλουβιά, φυτά να μεγαλώνουν με κλασική μουσική!
Πού: Στο Κέντρο της Γης παρακολουθούμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης», μια βιωματική ξενάγηση σ’ ένα τέραστιο αγρόκτημα, μια μίνι ζούγκλα, ένα φανταστικό πάρκο στο κτήμα Βασιλίσσης στο Ίλιον.

Πολυθεματική παιδική εκπομπή

Η εκπομπή «Εμείς και ο μπλε πλανήτης» είναι σαν ένα παζλ με πολύχρωμα κομμάτια, ειδικά σχεδιασμένο για τα παιδιά δημοτικού, ηλικίας από 7 έως 11 χρόνων, αλλά και για κάθε τηλεθεατή που έχει καρδιά παιδιού. Στο κέντρο της, το περιβάλλον σε όλες του τις διαστάσεις· τόσο η φύση με την πρασινάδα της όσο και η κοινωνία με τους ανθρώπους της, αλλά και η τεχνολογία με τις εφαρμογές της και ο πολιτισμός με όλες τις τέχνες του. Με «μαγικά εργαλεία», όπως η αφήγηση, η ζωγραφική, ο χορός, η μουσική, το θέατρο, η χειροτεχνία, ο αθλητισμός, η συνεργασία και η προσφορά, η εκπομπή επιθυμεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, ερέθισμα, ή αν προτιμάτε κάτι πιο αρχαιοελληνικό, την «αλογόμυγα» που θα μας ξεσηκώσει! Με ευχάριστο και ευφάνταστο τρόπο, με παιχνίδια και με όσο γίνεται πιο διασκεδαστικές συμβουλές, θα μοιραστούμε μαζί γνώσεις και πληροφορίες που θα δώσουν ιδέες, λύσεις και απαντήσεις σε πολλές καθημερινές αναζητήσεις, απορίες και ανησυχίες!
Με οικοδεσπότη τον ταξιδευτή Πάρι Λύκο.

Καλλιτεχνική επιμέλεια/ Ιδέα & Σενάριο: Ντίνα Κάσσου
Έρευνα & Αρχισυνταξία: Κατερίνα Κανέλλη
Διευθυντής παραγωγής: Δημήτρης Αποστολίδης
Εταιρεία παραγωγής: FROG ON THE ROAD A.E.
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ρουμπής

Παρουσίαση: Πάρις Λύκος