Ο Δημήτρης Χατζηχρήστου, καθηγητής Ουρολογίας ΑΠΘ στον ΡΣΜ της ΕΡΤ3

Δεν υπάρχει μέθοδος που να αυξάνει το μήκος του πέους, αλλά την περίμετρό του. Οι σχετικές επεμβάσεις δεν έχουν καθιερωθεί ιατρικώς και θεωρούνται πειραματικές. Επίσημα στατιστικά δεδομένα δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή για τη χώρα μας, διευκρίνισε, μιλώντας στον 102fm της ΕΡΤ3 και τη Λέλα Κεσίδου, ο καθηγητής Ουρολογίας ΑΠΘ και διευθυντής Α΄ Ουρολογικής Κλινικής Νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς» Δημήτρης Χατζηχρήστου, με αφορμή στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, σύμφωνα με τα οποία δεκαπλασιάστηκε το ποσοστό των ανδρών που απευθύνθηκαν στο Ινστιτούτο για αυξητική πέους.

Το φυσιολογικό πέος είναι οποιοδήποτε με μήκος πάνω από 7 εκατοστά, ανέφερε ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι το ενδιαφέρον για αυξητική επιδεικνύεται κυρίως από άνδρες νεαρής ηλικίας οι οποίοι, όπως είπε, κατά τους ψυχιάτρους και τους σεξολόγους, αντιμετωπίζουν ψυχολογικό πρόβλημα με την εικόνα του σώματός τους εντοπίζοντάς το κυρίως στο πέος.

Σημείωσε, επίσης, ότι όλα τα παγκόσμια επίσημα δεδομένα καταδεικνύουν ότι η οικονομική κρίση που πλήττει πολλές χώρες οδηγεί και σε μείωση της ερωτικής επιθυμίας.

Ερωτηθείς αν το μέγεθος του πέους ή πιθανές στυτικές δυσκολίες μπορεί να συνδέονται και με την εκφορά πολιτικού λόγου, απάντησε χαρακτηριστικά πως «όλοι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς σεξ, αλλά η σεξουαλική υγεία, ως δομικό χαρακτηριστικό, καθρεφτίζει την ολοκληρωμένη προσωπικότητα του ατόμου και σε όλα τα επίπεδα της ζωής του», προσθέτοντας ακόμη ότι η εξουσία, με το δεδομένο του ελκυστικού, είναι όντως αφροδισιακό.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι στο Ανδρολογικό Ιατρείο του νοσοκομείου Γ.Γεννηματάς παρέχεται η δυνατότητα σε πάσχοντες από στυτική δυσλειτουργία αγγειακής αιτιολογίας, που οφείλεται κυρίως σε καρδιακά νοσήματα ή σακχαρώδη διαβήτη, να υποβάλλονται δωρεάν σε μια πρωτοποριακή μέθοδο θεραπείας με κρουστικά κύματα.

Η θεραπεία αυτή πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε δημόσιο νοσοκομείο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για ραντεβού στο τηλέφωνο 2310 963102.