07Ιαν2018 – Εναλλακτικά art-o-ποιήματα

Οι οικοδεσπότες της εκπομπής Μυρτώ Αλικάκη και Χάρης Μαυρουδής υποδέχονται στο πλατό-φούρνο την χορεύτρια και συν-ιδρύτρια του R.I.C.E. Βιτόρια Κωτσάλου και συζητούν μαζί της για την σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με τη σωματικότητα, την τυποποίηση της σωματικής έκφρασης μέσω της κοινωνικοποίησης , την διερεύνηση μιας «άλλης» εκπαίδευσης μέσω της σχολής χωρίς δασκάλους του R.I.C.E., αλλά και την θεμελιακή σημασία του ενεργού σώματος ως κατ’ αρχήν εργαλείου ουσιαστικής αυτοπραγμάτωσης, επανεξέτασης των κοινωνικών δομών και αναδιαμόρφωσης του κόσμου.
Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής τα εναλλακτικά art-ο-ποιήματα «επιστρέφουν» στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσουν την ομάδα Lupus in Fabula και να ανακαλύψουν την «μαγική» λειτουργία της αφήγησης για μεγάλους.
Τέλος στο τρίτο μέρος της εκπομπής οι εικαστικοί και ιδρυτές του 3 137 Πάκυ Βλασσοπούλου, Κοσμάς Νικολάου και Χρυσάνθη Κουμιανάκη μας εξηγούν πώς οι προσωπικές τους αναζητήσεις, σε συνδυασμό με τα κενά και τις αγκυλώσεις του συστήματος της τέχνης, οδήγησαν στην μετατροπή του εργαστηρίου τους σε έναν πολυσυλλεκτικό, δραστήριο και φιλόξενο χώρο τέχνης.

Παραγωγή: ΕΡΤ-3
Σκηνοθεσία: Σταύρος Στάγκος
Σκηνογράφος :ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Ηχολήπτης: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΚΟΥΛΗΣ
Μοντέρ : ΜΑΓΔΑ ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ
Δ. φωτογραφίας :ΤΑΚΗΣ ΜΠΑΡΔΑΚΟΣ & ΚΩΣΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Παρουσίαση: Χάρης Μαυρουδής – Μυρτώ Αλικάκη