Άξονες Ανάπτυξης | Βιοδιασπώμενα

Οι Άξονες Ανάπτυξης «ανιχνεύουν» με τη βοήθεια ειδικών την επόμενη μέρα, μετά την μείωση και σταδιακή κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης.
Μια νέα «αρχή βιωσιμότητας» εξελίσσεται σταδιακά μέσα από πρωτοποριακές επιστημονικές μεθόδους, με τη βιοδιασπώμενη μορφή του πλαστικού, να αποτελεί ένα σύγχρονο αντικείμενο επιστημονικής έρευνας.
Το «Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Πολυμερών και Χρωμάτων» του τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ερευνά σε βάθος τη σύνθεση και τις λειτουργίες των βιοπολυμερών.
Ποια είναι τα νέα αυτά υλικά και ποιες οι εφαρμογές τους, από την Ιατρική, μέχρι τα υφάσματα και τις συσκευασίες.

Ημίωρη εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2020.
Σε μια Ευρώπη η οποία συνεχώς αλλάζει αναζητώντας τα νέα ορόσημά της, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα και διαμορφώνονται νέες ισορροπίες.
Στην περιοχή μας τις τελευταίες δεκαετίες συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές με γνώμονα την προσέλκυση επενδύσεων, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αξιοποίησης της τεχνολογίας και των φυσικών πόρων.
Έχοντας μια σειρά συγκριτικών πλεονεκτημάτων η Ελληνική περιφέρεια προσφέρει και προσφέρεται για επενδύσεις σε όλους τους τομείς. Ακολουθώντας κατά μήκος τους μεγάλους οδικούς άξονες, η εκπομπή αποτυπώνει τις ιδιαιτερότητες γεωγραφικών ενοτήτων, τις δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρονται για μεγάλες και μικρές επενδύσεις στη χώρα. Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε καινοτόμες ιδέες, σε εξαγωγικούς τομείς αλλά και σε δυναμικές αγροτικές καλλιέργειες, στην αλιεία, στον τουρισμό και σε σύγχρονες κτηνοτροφικές μονάδες. Παράλληλα σε περιοχές που διαθέτουν σχετικούς τόπους, θα δοθεί έμφαση στην εμπέδωση πολιτισμικών και λαογραφικών στοιχείων, με τα οποία θα διανθίζεται κάθε επεισόδιο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ-σκηνοθεσία
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ – ΑΝΙΣΑ ΣΚΕΝΤΕΡΗ -ρεπορτάζ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΙΩΤΗΣ –βοηθός σκηνοθέτη, μοντάζ, γραφικά
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ, ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΔΗΜΑΡΕΣΗ -αρχισυνταξία
ΠΑΝΟΣ ΦΑΪΤΑΤΖΟΓΛΟΥ –διευθ. φωτογραφίας