Άξονες Ανάπτυξης | Σέρρες-Κερκίνη

Οι «Άξονες Ανάπτυξης» κάνουν μία στάση στις Σέρρες και παρουσιάζουν τις σύγχρονες μεθόδους κτηνοτροφίας.
Παρουσιάζουμε τη σημαντική συμβολή του Ινστιτούτου Ελληνικού Γάλακτος στην παραγωγή ποιοτικότερων και πιο ανταγωνιστικών προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά, μέσω της αναβάθμισης του ελληνικού ντόπιου κρέατος και γάλακτος.
Παρακολουθούμε επίσης τις προσπάθειες νέων κτηνοτρόφων με τη βοήθεια της τεχνολογίας για τη λειτουργία σύγχρονων κτηνοτροφικών μονάδων και τις καινοτόμες μεθόδους εκτροφής των ζώων.
Την ίδια ώρα, «ανιχνεύουμε» τις ρίζες του ελληνικού βούβαλου και παρουσιάζουμε τις προσπάθειες των επιστημόνων σε συνεργασία με τους βουβαλοτρόφους της λίμνης Κερκίνης για τη διατήρηση της ελληνικότητας της φυλής, με σεβασμό στο τοπικό οικοσύστημα και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Ημίωρη εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2020.
Σε μια Ευρώπη η οποία συνεχώς αλλάζει αναζητώντας τα νέα ορόσημά της, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα και διαμορφώνονται νέες ισορροπίες.
Στην περιοχή μας τις τελευταίες δεκαετίες συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές με γνώμονα την προσέλκυση επενδύσεων, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αξιοποίησης της τεχνολογίας και των φυσικών πόρων.
Έχοντας μια σειρά συγκριτικών πλεονεκτημάτων η Ελληνική περιφέρεια προσφέρει και προσφέρεται για επενδύσεις σε όλους τους τομείς. Ακολουθώντας κατά μήκος τους μεγάλους οδικούς άξονες, η εκπομπή αποτυπώνει τις ιδιαιτερότητες γεωγραφικών ενοτήτων, τις δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρονται για μεγάλες και μικρές επενδύσεις στη χώρα. Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε καινοτόμες ιδέες, σε εξαγωγικούς τομείς αλλά και σε δυναμικές αγροτικές καλλιέργειες, στην αλιεία, στον τουρισμό και σε σύγχρονες κτηνοτροφικές μονάδες. Παράλληλα σε περιοχές που διαθέτουν σχετικούς τόπους, θα δοθεί έμφαση στην εμπέδωση πολιτισμικών και λαογραφικών στοιχείων, με τα οποία θα διανθίζεται κάθε επεισόδιο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ-σκηνοθεσία
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ – ΑΝΙΣΑ ΣΚΕΝΤΕΡΗ -ρεπορτάζ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΙΩΤΗΣ –βοηθός σκηνοθέτη, μοντάζ, γραφικά
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ, ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΔΗΜΑΡΕΣΗ -αρχισυνταξία
ΠΑΝΟΣ ΦΑΪΤΑΤΖΟΓΛΟΥ –διευθ. φωτογραφίας