Άξονες Ανάπτυξης | Κιλκίς – Τμήμα σχεδιασμού ένδυσης

Από το ύφασμα στο ένδυμα και από το marketing στην ψηφιακή πώληση.
Οι «Άξονες Ανάπτυξης» ερευνούν τους νέους δρόμους που ανοίγει το τμήμα δημιουργικού σχεδιασμού και ένδυσης, το οποίο εδρεύει στο Κιλκίς και αποτελεί το μοναδικό τμήμα στον τομέα αυτό σε εθνικό επίπεδο.
Η επόμενη μέρα στον τομέα της παραγωγής και επεξεργασίας ενδυμάτων, με άξονα τη βιωσιμότητα, την ηθική της μόδας και τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.
Καθηγητές, αλλά και απόφοιτοι του τμήματος μας μυούν στον σχεδιασμό μέσω σύγχρονων λογισμικών, τους νέους τρόπους εκτύπωσης, αλλά και τις νέες τάσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Βλέπουμε επίσης, τον ρόλο των τρισδιάστατων μοντέλων και τις διευκολύνσεις που παρέχουν στην εποχή του covid-19.


Ημίωρη εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2020.
Σε μια Ευρώπη η οποία συνεχώς αλλάζει αναζητώντας τα νέα ορόσημά της, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα και διαμορφώνονται νέες ισορροπίες.
Στην περιοχή μας τις τελευταίες δεκαετίες συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές με γνώμονα την προσέλκυση επενδύσεων, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αξιοποίησης της τεχνολογίας και των φυσικών πόρων.
Έχοντας μια σειρά συγκριτικών πλεονεκτημάτων η Ελληνική περιφέρεια προσφέρει και προσφέρεται για επενδύσεις σε όλους τους τομείς. Ακολουθώντας κατά μήκος τους μεγάλους οδικούς άξονες, η εκπομπή αποτυπώνει τις ιδιαιτερότητες γεωγραφικών ενοτήτων, τις δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρονται για μεγάλες και μικρές επενδύσεις στη χώρα. Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε καινοτόμες ιδέες, σε εξαγωγικούς τομείς αλλά και σε δυναμικές αγροτικές καλλιέργειες, στην αλιεία, στον τουρισμό και σε σύγχρονες κτηνοτροφικές μονάδες. Παράλληλα σε περιοχές που διαθέτουν σχετικούς τόπους, θα δοθεί έμφαση στην εμπέδωση πολιτισμικών και λαογραφικών στοιχείων, με τα οποία θα διανθίζεται κάθε επεισόδιο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ-σκηνοθεσία
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ – ΑΝΙΣΑ ΣΚΕΝΤΕΡΗ -ρεπορτάζ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΙΩΤΗΣ –βοηθός σκηνοθέτη, μοντάζ, γραφικά
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ, ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΔΗΜΑΡΕΣΗ -αρχισυνταξία
ΠΑΝΟΣ ΦΑΪΤΑΤΖΟΓΛΟΥ –διευθ. φωτογραφίας