Άξονες Ανάπτυξης | Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δέντρων

Οι «Άξονες Ανάπτυξης» ταξιδεύουν στο κάμπο της Ημαθίας και μαθαίνουν για την εφαρμοσμένη έρευνα του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δέντρων, το οποίο σε συνεργασία με τους παραγωγούς, συμβάλλει στη βελτιστοποίηση των καλλιεργειών και του τελικού προϊόντος, με στόχο όχι μόνο να αυξηθεί η εμπορική, αλλά και η διατροφική του αξία.
Το μεγάλο «στοίχημα» των αντιοξειδωτικών και πώς κινούνται οι επιστήμονες για να το κερδίσουν.
Στη Βέροια, η βραβευμένη βιβλιοθήκη από το ίδρυμα Bill και Melinda Gates, μας παρουσιάζει τις καινοτομίες που την έκαναν να ξεχωρίσει παγκοσμίως και να αποκτήσει 33.000 πιστούς βιβλιόφιλους!
Η Νάουσα μας αποδεικνύει ότι η καινοτομία μπορεί να ξεκινά από τα θρανία και να «παντρεύει» την παράδοση με τις νέες τεχνολογίες, αποσπώντας μάλιστα διεθνείς διακρίσεις.


Ημίωρη εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2020.
Σε μια Ευρώπη η οποία συνεχώς αλλάζει αναζητώντας τα νέα ορόσημά της, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα και διαμορφώνονται νέες ισορροπίες.
Στην περιοχή μας τις τελευταίες δεκαετίες συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές με γνώμονα την προσέλκυση επενδύσεων, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αξιοποίησης της τεχνολογίας και των φυσικών πόρων.
Έχοντας μια σειρά συγκριτικών πλεονεκτημάτων η Ελληνική περιφέρεια προσφέρει και προσφέρεται για επενδύσεις σε όλους τους τομείς. Ακολουθώντας κατά μήκος τους μεγάλους οδικούς άξονες, η εκπομπή αποτυπώνει τις ιδιαιτερότητες γεωγραφικών ενοτήτων, τις δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρονται για μεγάλες και μικρές επενδύσεις στη χώρα. Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε καινοτόμες ιδέες, σε εξαγωγικούς τομείς αλλά και σε δυναμικές αγροτικές καλλιέργειες, στην αλιεία, στον τουρισμό και σε σύγχρονες κτηνοτροφικές μονάδες. Παράλληλα σε περιοχές που διαθέτουν σχετικούς τόπους, θα δοθεί έμφαση στην εμπέδωση πολιτισμικών και λαογραφικών στοιχείων, με τα οποία θα διανθίζεται κάθε επεισόδιο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ-σκηνοθεσία
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ – ΑΝΙΣΑ ΣΚΕΝΤΕΡΗ -ρεπορτάζ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΙΩΤΗΣ –βοηθός σκηνοθέτη, μοντάζ, γραφικά
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ, ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΔΗΜΑΡΕΣΗ -αρχισυνταξία
ΠΑΝΟΣ ΦΑΪΤΑΤΖΟΓΛΟΥ –διευθ. φωτογραφίας