Το  «Άξιον Εστί» ερευνά ένα φλέγον ζήτημα του καιρού μας, το Ισλάμ και την Αραβική Άνοιξη.
Ο ερευνητής Κυριάκος Νικολάου-Πατραγάς, διδάκτωρ του Ισλαμικού Δικαίου και των Θεσμών του, μας βοηθά να αντιληφθούμε τον ισλαμικό κόσμο, τους ηθικούς και κοινωνικούς κώδικες και το διαχρονικό ρόλο του στην παγκόσμια ιστορία, με αφορμή σχετικά βιβλία.
Ο καθηγητής πανεπιστημίου Ιωάννης Μάζης αποκαλύπτει την γεωπολιτική σημασία των χωρών της Μέσης Ανατολής- ιδιαίτερα της Τουρκίας- και σχολιάζει πρόσφατα γεγονότα που αναλύονται στο πλούσιο συγγραφικό έργο του.
Ο διδάκτωρ γεωπολιτικής Κωνσταντίνος Γώγος, ασχολείται με το ισλαμιστικό κίνημα στην Ευρώπη και τον τρόπο που οργανώνεται το πολιτικό Ισλάμ στην Τουρκία, με αφορμή το βιβλίο του «Τούρκικο πολιτικό Ισλάμ και ισλαμιστικά δίκτυα στη Γερμανία».
Ο δημοσιογράφος- αμυντικός αναλυτής Κωνσταντίνος Γρίβας, εξετάζει την γεωπολιτική σημασία της Μέσης Ανατολής, την επιρροή της στην στρατηγική των ΗΠΑ και ολόκληρου του κόσμου, κυρίως εξαιτίας  του πετρελαίου, τις  στρατηγικές που δρομολογούνται για το τέλος αυτής της «εξάρτησης», με αφορμή το βιβλίο του «Το τέλος του πετρελαίου και η αρχή της νέας αμερικανικής γεωστρατηγικής».

Παρουσιάζει ο Βασίλης Βασιλικός
Αρχισυνταξία: Χριστίνα Οικονομίδου
Σκηνοθεσία Τάκης Παπαγιαννίδης
Εκτέλεση παραγωγής SOUND & PICTURE