Το Άξιον Εστί αποχαιρετάει το 2012 με μια νότα αισιοδοξίας, που τόσο έχουμε  ανάγκη, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή στη χώρα μας.
Ο βραβευμένος Γάλλος συγγραφέας Ζαν Μισέλ Γκενασιά, εξηγεί πώς κανείς παρά τα βαθιά προσωπικά, ιδεολογικά και κοινωνικά διλήμματα, τις απογοητεύσεις στην δύσκολη ιστορική συγκυρία την οποία βιώνει, μπορεί να διατηρεί ολοζώντανη την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, όπως ο κεντρικός ήρωας στο πολυδιαβασμένο βιβλίο του «Η λέσχη των αθεράπευτα αισιόδοξων».
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Μπασκόζος μιλά για τα γλέντια τα στέκια και τις συνήθειες των παλαιότερων Αθηναίων, με αφορμή το βιβλίο Θωμά Σιταρά «Η παλιά Αθήνα ζει, γλεντά, γεύεται» και αποχαιρετά το δίσεκτο 2012 με το βιβλίο «Οι μέρες αφηγούνται» του διεθνώς αναγνωρισμένου Ουρουγουανού συγγραφέα, χρονικογράφου και γελοιογράφου Εντουάρντο Γκαλεάνο.
Η ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας Σμαρούλα Παντηλή προτρέπει να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες τις καθημερινότητας και της ζωής ως προκλήσεις για δημιουργία, αλλαγή και ανανέωση και προτείνει ένα «Ημερολόγιο Ευτυχίας» για το 2013 σαν αρωγό στην προσπάθεια αυτή.
Τέλος, η ηθοποιός Βάνα Αλή,  διαβάζει το «Τρελό καράβι» του Οδυσέα Ελύτη και την «Αισιοδοξία» του Κώστα Καρυωτάκη, αποδεικνύοντας ότι και μέσα στην πιο σκοτεινή ψυχή υπάρχει μια λάμψη αισιοδοξίας

Παρουσιάζει ο Βασίλης Βασιλικός
Αρχισυνταξία: Χριστίνα Οικονομίδου
Σκηνοθεσία Τάκης Παπαγιαννίδης
Εκτέλεση παραγωγής SOUND & PICTURE