25Μαϊ2017 – Ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος στον 102 fm της ΕΡΤ3

«Η κυβέρνηση έχει ταλέντο να στριμώχνει τον εαυτό της στη γωνία με ρητορικά τσιτάτα και τελικά να υποχωρεί σε όλα. Πολύ φοβούμαι ότι δεν έχει τα περιθώρια ο πρωθυπουργός να το τραβάει παρακάτω» επεσήμανε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη με αφορμή την εμπλοκή στο θέμα του χρέους στο Eurogroup της 22ας Μαΐου.

 

Για την κριτική που δέχεται η αξιωματική αντιπολίτευση ότι συντάσσεται με την πλευρά των δανειστών, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «η ΝΔ πρέπει να καταρρίψει το επιχείρημα προπαγανδιστών της κυβέρνησης ότι βάζει πλάτες σε άλλους και όχι στην κυβέρνηση» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «παίζει το παιχνίδι της Ελλάδας».

 

Εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να υποστεί ένα επενδυτικό σοκ, σπεύδοντας, ωστόσο, να συμπληρώσει «δε νομίζω να δούμε να γυρίζει ο τροχός προς άλλη κατεύθυνση με αυτή την κυβέρνηση», ενώ για τη ΝΔ σημείωσε ότι πρέπει να εξηγήσει την εναλλακτική της πρόταση.

 

Κληθείς να απαντήσει αν εκτιμά ότι θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις σε περίπτωση μη θετικής έκβασης στο Eurogroup του Ιουνίου επεσήμανε: «πολιτικές εξελίξεις του τύπου εκλογικά σενάρια δεν ξέρω που θα μπορούσαν να οδηγήσουν εκτός από τη διαφυγή αυτής της κυβέρνησης από την εξουσία. Θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου όπου αναγκαστικά προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση θα πρέπει η κυβέρνηση να συμβιβαστεί. Η εναλλακτική είναι να δηλώσει αδυναμία και να πάμε σε εκλογές, που είναι περίπου βέβαιο ότι θα χάσει, αλλά αυτό δεν ξέρω ποιον θα εξυπηρετούσε. Η ΝΔ τις ζητάει, αλλά η απόφαση είναι στα χέρια της κυβέρνησης όπως ήταν πάντα» εξήγησε και κατέληξε λέγοντας ότι η ΝΔ είναι σε εκλογική ετοιμότητα.