24Μαρ2017 – Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου στον 102 fm της ΕΡΤ3

«Λογικές σύγκρουσης με τη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, που απέδειξε ότι σε δύσκολες στιγμές είναι η μόνη που στάθηκε δίπλα μας, με βρίσκουν αντίθετο» δήλωσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να τεθεί στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης το θέμα του ευρωπαϊκού κεκτημένου για τα εργασιακά.

Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη χαρακτήρισε μείζον ζήτημα το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο. Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση πέτυχε το στόχο του 2016 μειώνοντας μισθούς και συντάξεις. «Αυτός ήταν ο εύκολος, αλλά λάθος δρόμος, γιατί βύθισε σε μεγαλύτερη ύφεση τη χώρα» πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι υπάρχει δυνατότητα να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, χωρίς απόκλιση από το στόχο. «Εμείς θα το κάνουμε μειώνοντας το κόστος του δημοσίου, τις σπατάλες, όπου γίνονται» σημείωσε.

Σχετικά με τις πολιτικές συνεργασίες ανέφερε ότι υπάρχουν συνδετικοί ιστοί με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, ως φιλοευρωπαϊκά κόμματα, χωρίς να αποκλείει «αν διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ» να υπάρξει μελλοντική συνεργασία με ένα κομμάτι του.

Τέλος, ερωτηθείς αν εκτιμά πως -μετά την αθωωτική απόφαση του Εφετείου για το Βατοπέδι- ο ρόλος του Κώστα Καραμανλή θα αναβαθμιστεί απάντησε: «Ο Κώστας Καραμανλής ήταν και είναι πάντα στην καρδιά μας, περιμένουμε να δραστηριοποιηθεί, προφανώς και μπορεί να βοηθήσει την παράταξη και τον τόπο, είναι ένα κεφάλαιο που δεν έχει εξαντληθεί. Τον χρειαζόμαστε, τον χρειάζεται η πατρίδα και η παράταξη».