22Μαϊ2017 – Ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής στον 102 fm της ΕΡΤ3

«Όλα δείχνουν ότι δε θα έχουμε συμφωνία για το χρέος» εκτίμησε για το σημερινό Eurogroup ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη.

Για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εμφανίστηκε επιφυλακτικός αναφορικά με τα κέρδη που θα αποκομίσει η χώρα. «Υπάρχουν κανόνες που ακυρώνουν το ότι θα μας ωφελήσει» σημείωσε.

Παράλληλα, επεσήμανε πως –ακόμη κι αν βγούμε από τα μνημόνια- θα παραμείνουμε σε επιτροπεία υπό αυστηρές προϋποθέσεις. «Όσο είσαι στην Ευρωζώνη υφίστασαι επιτροπεία. Όλη η Ευρωζώνη είναι μια συνεχής επιτροπεία. Δε μπορείς να έχεις δικό σου προϋπολογισμό, δε θα πάρεις κοινοτικά κονδύλια» πρόσθεσε.

Τέλος, προειδοποίησε ότι πολλά από τα μέτρα που λαμβάνονται, όπως οι περικοπές στις συντάξεις, που κρίνονται αντισυνταγματικά, εντάσσονται στην ατζέντα της συνταγματικής αναθεώρησης προκειμένου να περάσουν στο Σύνταγμα της Ελλάδας. «Υπέρτατη συνταγματική αρχή του Δημοσίου είναι να αποπληρώσει το χρέος και τους δανειστές και όλα τα άλλα μπαίνουν σε μια ομπρέλα νομιμοποίησης» διευκρίνισε.