20Μαΐ2017 – Διάλογος – Στεγάζοντας όνειρα

Δύο οικογένειες προσφύγων και μία χορωδία μεταναστών «ανοίγουν»  «Διάλογο» στην ΕΡΤ3 διεκδικώντας μια νέα ζωή μετά την επιβίωση.
Στο πρώτο μέρος της εκπομπής, η κάμερα ακολουθεί δυο πολύτεκνες μητέρες από τη Συρία και καταγράφει τα βήματά τους στην επανένταξη, μετά την απομάκρυνσή τους από τους καταυλισμούς προσφύγων της Βόρειας Ελλάδας. Μια πόρτα που κλειδώνει, ένα σχολείο ανοιχτό για τα παιδιά που πλέον μαθαίνουν ελληνικά, μια κουζίνα με φαγητό της μαμάς κι ένας καφές αχνιστός τα πρωινά στο μπαλκονάκι, όπως τον απολάμβαναν στην πατρίδα τους, είναι όλα αυτά που νοσταλγούσαν. Τώρα τους δόθηκαν ξανά κι έκαναν τον αγώνα τους για επιβίωση, ζωή γεμάτη όνειρα.
Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής ο “Διάλογος” κάνει μια προβολή στο μέλλον των μεταναστών που βρήκαν στέγη στην Ελλάδα με το παρόν που ζουν οι διαφορετικές εθνοτικές κοινότητες της Αθήνας που έχουν ως κοινό στοιχείο την αγάπη τους για τη μουσική. Η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υποδέχεται χορωδούς από την Δυτική Παπούα Νέα Γουινέα, τη Συρία, την Ιρλανδία, το Ιράν, τη Σλοβακία και φυσικά την Ελλάδα.

Σκηνοθεσία: Νικόλαος Ποττάκης
Αρχισυνταξία: Σάκης Ιωαννίδης
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Μάγια Αλεξιάδου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ιωάννης Κανάλης
Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Στέφανος Νόλλας
Ηχοληψία: Στέλιος Κουπετώρης
Μοντάζ: Γεώργιος Ζαφείρης
Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Αλεξιάδης