18Μαϊ2019 – Μιλάμε Ελεύθερα – Γιώργος Κωνσταντίνου

Ο δημοφιλής ηθοποιός, ο οποίος αγαπήθηκε μέσα από τις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, μιλά για την απόφασή του να ασχοληθεί με το θέατρο, μεγαλωμένος σε μία σπουδαία καλλιτεχνική οικογένεια της εποχής. Γιος του τενόρου Μιχαήλ Κωνσταντίνου και της ηθοποιού Νίτσας Φιλοσόφου, από μικρό παιδί βίωσε τη ζωή των ηθοποιών, τα βάσανα, τις κακουχίες αλλά και τις λαμπρές περιόδους. Περιγράφει τη στιγμή που απορρίφθηκε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου ως «εντελώς ατάλαντος» αλλά και τη στιγμή που ο Κάρολος Κουν τον δέχθηκε στο Θέατρο Τέχνης.

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου, εξηγεί γιατί δεν συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, περιγράφει τη δική του καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία, που του «κόστισε» όπως λέει δουλειές και χρήματα, και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές από τις ταινίες που έγραψαν ιστορία, με τις κορυφαίες ατάκες του να έχουν πλέον αποτυπωθεί στη συλλογική μνήμη.

Πρωτεργάτης της ασπρόμαυρης Ελληνικής Τηλεόρασης, μιλά για τη δεύτερη αγάπη του, τη σεναριογραφία και τα σήριαλ που πρωταγωνίστησε αλλά και έγραψε στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση από το 1974 ως τις αρχές του 2000.

Παραγωγή: ERT3
Σκηνοθεσία: Χρύσα Νίκου
Διεύθυνση Παραγωγής: Βίλη Κουτσοφλιανιώτη
Επιμέλεια: Χάρης Αρβανιτίδης
Παρουσίαση: Χάρης Αρβανιτίδης