Το Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής «Συνθέρμια Plus 2016» και μια ενδιαφέρουσα πρόταση με βιωματικό Εργαστήρι Λογοτεχνίας είναι τα θέματα της εκπομπής «Κοντραπούντο» της ΕΡΤ3 με τον Γιάννη Τσολακίδη και τον Πάρι Παρασχόπουλο την Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016, στις 22:00.

Η ποιήτρια Χλόη Κουτσουμπέλη και η φιλόλογος- μεταφράστρια Ιωάννα Αβραμίδου μιλούν για το βιωματικό εργαστήρι γραφής για ενήλικες, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στο «Σπίτι μετάφρασης και Λογοτεχνίας» στη Βυζίτσα Πηλίου.

Η Ερατώ Αλακιοζίδου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης «ξεναγεί» την εκπομπή στα φετινά «Συνθέρμια Plus 2016», το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής, θεσμό που αναδεικνύει από το 2005 νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς της ελληνικής σύγχρονης λόγιας μουσικής και με τις δράσεις του διευρύνει τους πολιτιστικούς ορίζοντες. Μαζί της ο μουσικός Νίκος Δημηνάκης σε μια ζωντανή παρουσίαση στο στούντιο «διαφορετικών» εκδοχών φλάουτου και μελόντικας καθώς και του ντιτζεριντού, πνευστού οργάνου των Αβοριγίνων.

 

Μεταδίδεται: Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016, στις 22:00

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Γιάννης Τσολακίδης, Πάρις Παρασχόπουλος

Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Κοεμτζόπουλος

Παραγωγή: Βίλλυ Κουτσουφλιανιώτη