17Φεβ – Ο Χρήστος Εμμανουηλίδης, ογκολόγος-παθολόγος στο ΡΣΜ της ΕΡΤ3

Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε ο ογκολόγος-παθολόγος Χρήστος Εμμανουηλίδης για τη φερόμενη ως νέα θεραπεία της λευχαιμίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν ερευνητές του Αντικαρκινικού Κέντρο «Fred Hutchinson» στο Σιάτλ των ΗΠΑ, βάσει των οποίων το 90% των ασθενών-εθελοντών με τελικό στάδιο λευχαιμίας εμφάνισαν ύφεση της νόσου.
Όπως τόνισε ο κ.Εμμανουηλίδης, μιλώντας στον 102fm της ΕΡΤ3 και τη Λέλα Κεσίδου, η θεωρία πάνω στην οποία στηρίζεται η θεραπεία «είναι πάρα πολύ παλιά. Η επιστήμη έχει προοδεύσει πολύ, έχουν ανακαλυφθεί πολλά μυστικά του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και ο τρόπος να ξεπερνάμε πολλά εμπόδια».
Θεωρητικά, είπε ο κ.Εμμανουηλίδης, πρόκειται για μια «έξυπνη» προσέγγιση και έχει μεγάλο ενδιαφέρον η προφορική ανακοίνωση των ξένων ερευνητών, αλλά θα περιμένουμε να δημοσιευτεί και να υποστεί κριτική από γιατρούς, όπως ορίζει το ιατρικό πρωτόκολλο. «Είναι ένα άλλο παράθυρο. Απομένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί. Είναι πολύ νωρίς για οποιονδήποτε να πει κάτι, αλλά είναι πολλά υποσχόμενο», επεσήμανε.
Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά, ο κ.Εμμανουηλίδης αναφέρθηκε και στο βιβλίο του με τίτλο: «Νικώντας λέξη-λέξη. Ό,τι πρέπει να ξέρετε για να καταλάβετε την γλώσσα του καρκίνου», διευκρινίζοντας ότι στις σελίδες του εξηγεί με απλό αλλά ακριβή και σαφή τρόπο στον πάσχοντα από καρκίνο και την οικογένειά του την έννοια των διαφόρων ορολογιών που συναντά στο δύσκολο δρόμο της θεραπείας του…