16Φεβ – Ο Γιάννης Παλαιστής, πρόεδρος του ΣΑΣΘ στο ΡΣΜ της ΕΡΤ3

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «FLOW» για την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, το οποίο εγκρίθηκε για χρηματοδότηση με το ποσό των 120.000 ευρώ από το πρόγραμμα «HORIZON 2020», συμμετέχει το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.
Όπως δήλωσε, μιλώντας στον 102FM της ΕΡΤ3 και τη Λέλα Κεσίδου, ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ Γιάννης Παλαιστής, στο πρόγραμμα μετέχουν εννέα πόλεις, με στόχο την προώθηση εναλλακτικών τρόπων κινητικότητας, επισημαίνοντας ότι κεντρικός στόχος είναι «να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην αναδιοργάνωση του κυκλοφοριακού μοντέλου στη Θεσσαλονίκη και την αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, καθώς και να προωθηθούν οι μετακινήσεις πεζή και η χρήση ποδηλάτων».
Η σχετική σύμβαση μεταξύ των συμμετεχουσών πόλεων θα υπογραφεί σε είκοσι μέρες, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου του 2017.
Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο κ.Παλαιστής, στις 10 Μαρτίου το ΣΑΣΘ οργανώνει ένα workshop με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και φορέων της πόλης για την κατάθεση προτάσεων σχετικά με τα προβλήματα που καταγράφονται στην αστική συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη, το τραμ, τους χώρους στάθμευσης, τις χρήσεις γης, κ.ά.
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι το ΣΑΣΘ σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, προωθούν μέτρα αναδιοργάνωσης αστικών γραμμών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ενώ εντός 15 ημερών θα έχει ολοκληρωθεί η στατική αναθεώρηση γραμμών για τη μεγαλύτερη διευκόλυνση των μαθητών που μετακινούνται με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ