Η «Ελεύθερη Ζώνη» είναι ένα πρόγραμμα ελεύθερης έκφρασης νέων, οι οποίοι δημιουργούν ταινίες 3 έως 16 λεπτών, με θέμα για φέτος «Η κρίση που ζω».

Mεταδίδονται οι ταινίες THE CHAIR SYSTEM / ταινία μυθοπλασίας & CRISIS RECOVERY / video art

THE CHAIR SYSTEM / ταινία μυθοπλασίας
Πρόκειται για την συμβολική απεικόνιση ενός κοινωνικοπολιτικού συστήματος που εξυπηρετεί τους λίγους και καταπιέζει τους πολλούς. Μέχρι η ανάγκη για αντίδραση να καταλήξει σε δίψα για επανάσταση.
Σενάριο: Σταύρος Σταύρου, Ιωάννα Λεμονή Διεύθυνση Φωτογραφίας: Συρμακέζη Αργυρώ, Γκίνης Νίκος Μοντάζ: Αναστασία Παλισίδου Ειδικά Εφέ: Σκουλίκης Γιάννης Μουσική Σύνθεση & Εκτέλεση: Strange C Χορογραφία: Βίκυ Φιλίππα Σκηνοθεσία: Αναστασία Παλισίδου Παραγωγή: Κινηματογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης
Διάρκεια: 15:58
-Η ταινία συμμετείχε στο Σπουδαστικό Φεστιβάλ Δράμας 2015 και στο ΑΣΤΟ Φεστιβάλ Πάτρας 2015

CRISIS RECOVERY / video art
Μια διαδρομή την εποχή της οικονομικής κρίσης, όπου όλα είναι ρευστά και η εξέλιξη έρχεται με πολύ αργούς ρυθμούς. Γι κάποιους η έννοια του φαύλου κύκλου παραμονεύει στην καθημερινότητα τους υπονομεύοντας πολλές φορές το περιεχόμενο της. Σε αυτό το σημείο επέρχεται η ανάγκη της αλλαγής και ανάκτησης της χαμένης εσωτερικής δύναμης. Η Ζωή είναι τροχός και η πεταλούδα προμηνύει πως αυτό το παιχνίδι δυσφορίας τελειώνει. Ξεμένω αλλά υπομένω και επιμένω στην ανάκτηση των δεδομένων που θα φέρουν ευημερία στη χώρα μου.
Δημιουργός: Ελένη Πετρίδου
Διάρκεια: 03:25