11Μαϊ – Ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας στον ΡΣΜ της ΕΡΤ3

«Το θέμα δεν είναι αν κλείνει η αξιολόγηση -κάτι που περιμέναμε από το Νοέμβριο- αλλά ποιες ήταν οι αντιστάσεις μας και με ποιο τίμημα. Το κοστούμι είναι πολύ στενό για τον ελληνικό λαό», δήλωσε στον 102fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας.

Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι στη διάρκεια των 17 μηνών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδεινώθηκε η κατάσταση, σε αντίθετη με το παρελθόν που, όπως υπογράμμισε, «είχαμε μπει σε πλεονασματικά πεδία στους προϋπολογισμούς και είχε αρχίσει να κινείται το γρανάζι της οικονομίας».

Σύμφωνα με τον κ. Γκιουλέκα η ΝΔ έχει τη δυνατότητα να περιορίσει κι άλλο το σπάταλο κράτος, μειώνοντας τομείς που μπορεί να γίνουν πιο λειτουργικοί μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές, καθώς και «να δημιουργήσει ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον σε βάθος χρόνου, γιατί μόνο τότε», όπως επισήμανε, «υπάρχει ελπίδα προσέγγισης ξένων επενδυτών».

Ερωτηθείς αν η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στο αίτημα για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, απάντησε θετικά σημειώνοντας πως «όσο παραμένει η κυβέρνηση στην εξουσία, ζημιώνει τον τόπο» και κατέληξε λέγοντας ότι απαιτείται αλλαγή προσανατολισμού της χώρας.