09Μαρ – Νεοκλής Συλικιώτης, ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, αντιπρόεδρος της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

«Η Ε.Ε. αντί να μπαίνει σε ανατολίτικα παζάρια με την Τουρκία, που μάλιστα δεν αφορούν εμπορεύματα αλλά ανθρώπους, πρέπει να σταματήσει αυτή τη βαρβαρότητα. Πρέπει να μπει στη λογική να αναλάβει τις ευθύνες της, γιατί και αυτή συνέβαλε στην αποσταθεροποίηση της ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή. Επιβάλλεται να αντιμετωπίσει το ζήτημα με λογική ανθρωπιστικής προσέγγισης», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και αντιπρόεδρος της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Νεοκλής Συλικιώτης.
Μιλώντας στον 102fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη, με αφορμή παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Συλικιώτης τόνισε ότι «η Ε.Ε. πρέπει να στηρίξει περισσότερο την προσπάθεια ειρήνευσης και να δημιουργήσει ασφαλείς διόδους για να έρθουν οι πρόσφυγες στην Ευρώπη, καθώς και μόνιμους μηχανισμούς μετεγκατάστασης. Η όλη συζήτηση είναι αδιέξοδη. Όσα εμπόδια και να δημιουργήσεις οι πρόσφυγες θα προσπαθούν να βρουν διεξόδους», επεσήμανε. Παράλληλα, χαρακτήρισε λανθασμένη τη στάση της Ε.Ε., του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν να υιοθετούν τους εκβιασμούς της Τουρκίας.
Ερωτηθείς, τέλος, για την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο έκανε λόγο για «ψευδαισθήσεις». «Πρόκειται για θέμα που δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς, δεδομένου ότι οι μνημονιακές πολιτικές συνεχίζονται», κατέληξε.