08Μαρ – Η Εύη Καρακώστα, βουλευτής Β Πειραιώς ΣΥΡΙΖΑ στο ΡΣΜ της ΕΡΤ3

«Να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες και παράλληλα να δώσουμε διεξόδους στο κράτος. Υπάρχουν πολλές μορφές βοήθειας», ανέφερε η βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, με αφορμή, μάλιστα, τη φιλοξενία που η ίδια παρέχει σε πενταμελή οικογένεια προσφύγων από τη Συρία με τρία παιδιά, το ένα εκ των οποίων είναι μόλις δέκα ημερών.
Μιλώντας στον 102fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη αναφέρθηκε στις ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης στην Ειδομένη τονίζοντας ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εκεί πρέπει να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας, ενώ σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα που πρέπει να εφαρμόζει το νόμο, όχι όπως η Τουρκία που δεν εφαρμόζει τους κανόνες».
Υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής που ακολουθήθηκε στη διαχείριση του προσφυγικού, ξεκινώντας, όπως είπε, «από την Τασία Χριστοδουλοπούλου, που διεθνοποίησε το θέμα αλλά όλοι την κατηγορούν», καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι «δεν έχουμε χάσει το ηθικό μας πλεονέκτημα».
«Ελπίζουμε ότι θα κερδίσει το δίκιο, γιατί η Ευρώπη είναι Ευρώπη. Δεν μπορεί η Γερμανία να επιστρέψει σε ναζιστικά σύνδρομα», τόνισε, εκφράζοντας παράλληλα την απορία της για τη στάση που κρατούν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, «έστω κι αν είναι στάση διεκδίκησης, γιατί η ανθρωπιά δεν μπορεί να μπει σε καμία διεκδίκηση», όπως είπε.
Τέλος, ερωτηθείσα για τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι θετικά αποτελέσματα θα φανούν σταδιακά, σημειώνοντας ότι «περνάμε σιγά-σιγά νόμους που στηρίζουν τους αδύναμους».