08Μαϊ2017 – Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας στον 102 fm της ΕΡΤ3

«Με το κλείσιμο της συμφωνίας πατάμε καλύτερα στα πόδια μας» δήλωσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι «πρέπει να ακολουθηθούν πρωτόγνωρες ταχύτητες στο αναπτυξιακό σχέδιο».

«Στο χώρο της ανάπτυξης δεν έχουμε απέναντι τους θεσμούς, είμαστε μόνοι μας. Το ζητούμενο είναι να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε διαφορετικά» σημείωσε.

Για τη ρύθμιση του χρέους εκτίμησε ότι θα βρεθεί λύση και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρξει “κούρεμα”. «Αυτό προσκρούει στους Γερμανούς και άλλους εταίρους και, ίσως, το συγκεκριμένο χρόνο είναι δύσκολο να γίνει» ανέφερε, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι κάποια στιγμή «και όχι στο πολύ απώτερο μέλλον» θα γίνει.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών εξήγησε πως «εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι 10 εκατομμύρια ψήφισαν Λεπέν και 4 εκατομμύρια απείχαν» και επεσήμανε πως «πρέπει να προβληματιστούν όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και στη Γαλλία και την Ευρώπη γενικά» .