06Ιον2017 – BEYOND BORDERS- “Σύρος… λες και μάγια μου ΄χεις κάνει…”

Ταξιδέψτε μαζί μας και επισκεφθείτε την “μεγαλοαστή” των Κυκλάδων… την κοσμοπολίτισσα Σύρο !
Με φόντο το Αιγαίο, οι αντιθέσεις ενώνονται αρμονικά δημιουργώντας μια επιβλητική και μοναδική εικόνα αρχοντιάς. Απο τα ιστορικά δημόσια κτήρια έως τα κυκλαδίτικα σοκάκια και απο τις μεγαλοπρεπείς πλατείες έως τις νεοκλασικές επαύλεις, η Σύρος θεωρείται ένα υπαίθριο ζωντανό μουσείο νεοκλασικής αρχιτεκτονικής.
Ενα ιδιαίτερο νησί που κατάφερε να συνδυάσει στοιχεία απο διαφορετικούς πολιτισμούς, που τη βοήθησαν να γνωρίσει μια μεγάλη περίοδο ακμής και ιλλιγιώδη οικονομική ανάπτυξη και που έγινε γνωστή και ως το “Μαντσεστερ της Ελλάδος”. Ο δυναμικός και πολυπολιτισμικός της χαρακτήρας, επηρέασε απο την αρχιτεκτονική και την πολιτιστική της ζωή, έως τη γαστρονομία και τη μουσική.
Η συνύπαρξη του παραδοσιακού και του κοσμοπολίτικου, της ιταλικής όπερας και του ρεμπέτικου, της ορθόδοξης παράδοσης και της καθολικής αναμειγνύονται γλυκά όπως τοσυριανό νερό με τη χιώτικη συνταγή… το λουκούμι !
Ταξιδέψτε μαζί μας… και όταν σας πλανέψει με τα κάλλη της θα πάτε κοντά της για πολύ καιρό… και ποιός ξέρει ίσως και για πάντα !

Παραγωγή: ΕΡΤ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Νερούλιας
Διεύθυνση παραγωγής: Αθηνά Βοσινάκη
Διευθυντής φωτογραφίας: Δημήτρης Παλαιολόγος
Κινηματογράφηση: CINEXTREME.TV
Εκτέλεση παραγωγης: VISUAL ARTS TV PRODUCTIONS
Παρουσίαση: Αλέξης Αλεξιάδης