13Ιολ2019 – Μιλάμε Ελεύθερα – ΚΑΛΗ ΚΑΛΟ

Η Καλή Καλό, είναι μία από τις ελάχιστες εν ζωή προπολεμικές θεατρίνες η οποία βγήκε στη σκηνή σε ηλικία τριών ετών, με την Μαρίκα Κοτοπούλη να αποφασίζει να της δώσει το «βάπτισμα του θεατρικού πυρός», αφού η μητέρα της έπαιζε στο θίασο της μεγάλης θεατρίνας.
Συνεργάστηκε με όλα σχεδόν τα «ιερά τέρατα» της εποχής όπως ο Βασίλης Λογοθετίδης, ο Αττίκ, η Σοφία Βέμπο, ο Αλέξης Μινωτής, η Κυβέλη, η Μιράντα Μυράτ, ο Μάνος Κατράκης, ο Μίμης Τραϊφόρος, ο Χριστόφορος Νέζερ, ο Βασίλης Αυλωνίτης, ο Κυριάκος Μαυρέας, ο Μίμης Κοκκίνης, ο Νίκος Σταυρίδης, η Άννα Καλουτά, η Ρένα Ντορ, η Ρένα Βλαχοπούλου κ.ά.
Με αριστοκρατική καταγωγή από οικογένεια μεγαλοαστών της Αθήνας, η ίδια από πολύ μικρή μεγάλωσε κυριολεκτικά στα γόνατα του Κώστα Βάρναλη, του Γεώργιου Παππά, της Λιλής Ιακωβίδου, του Αιμίλιου Βεάκη, του Μενέλαου Λουντέμη, του Παντελή Χορν κ.ά. Διατήρησε στενή γνωριμία και φιλία με τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο μέχρι τον θάνατό του.
Η ίδια περιγράφει την πλούσια όσο και ταραχώδη ζωή της, με αφοπλιστική ειλικρίνεια και ρεαλισμό. Χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος, οι εκμυστηρεύσεις και οι δηλώσεις της πολλές φορές κόβουν την ανάσα.

Παραγωγή: ERT3
Σκηνοθεσία: Χρύσα Νίκου
Διεύθυνση Παραγωγής: Βίλη Κουτσοφλιανιώτη
Επιμέλεια: Χάρης Αρβανιτίδης
Παρουσίαση: Χάρης Αρβανιτίδης