01Ιοv2017 – Εκ του πλησίον – Τάσος Ψαρράς

Τον βραβευμένο Θεσσαλονικιό σκηνοθέτη του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Τάσο Ψαρρά, συναντά Εκ Του Πλησίον ο Κώστας Μπλιάτκας.
Ο Τάσος Ψαρράς μιλά για την πολιτιστική ζωή στη Θεσσαλονίκη της Μεταπολίτευσης, για την ιστορική Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης στην ίδρυση της οποίας πρωτοστάτησε την οποία έκλεισε η δικτατορία το Πάσχα του 1973, για το φεστιβάλ κινηματογράφου και για την ‘’πολιτική και κοινωνική ματιά’’ που είναι στοιχείο των ταινιών του όπως το ‘’Δι’ Ασήμαντον Αφορμήν’’, το ‘’Καραβάν Σαράϊ’’, ‘’ο ‘’Μάης’’, ‘’Η σκόνη που πέφτει’’.
Εξηγεί γιατί εγκατέλειψε τις σπουδές του στην Κτηνιατρική για να στραφεί στον Κινηματογράφο, θυμάται τον Χορτιάτη και τη Θεσσαλονίκη της νιότης του και αναλύει την προσωπική του φιλοσοφία για το σινεμά και την Τέχνη ευρύτερα.
Στην εκπομπή ερμηνεύει τις νέες τάσεις και τους προσανατολισμούς της παγκόσμιας κινηματογραφικής παραγωγής και απαντά στο ερώτημα αν τα τεράστια κοινωνικά και οικολογικά προβλήματα του πλανήτη επηρεάζουν θεματολογικά τους δημιουργούς.

Παραγωγή: ERT3
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σανιώτης
Επιμέλεια: Κώστας Δ. Μπλιάτκας
Διευθ. Φωτογραφίας: Παναγιώτης Φαϊτατζόγλου
Ηχοληψία: Παναγιώτης Περπερίδης
Παρουσίαση: Κώστας Μπλιάτκας