22Οκτ2017 – Το Βιβλίο (Νέος Κύκλος)

Κανόνες πλοήγησης στο πέλαγος του βιβλίου.

Eπεισόδιο 1: «Τίτος Πατρίκιος, Έναστρον»

Στο πρώτο επεισόδιο της εκπομπής, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος μιλάει στον Γιώργο Χρονά για τα χρόνια της νεότητάς του, τον εμφύλιο, το πέρασμά του από τη Γαλλία, όσα τον σημάδεψαν και άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στη γραφή του. Τη σχέση τους με τον ποιητή και το έργο του μας διηγούνται ο δημοσιογράφος Μηνάς Βιντιάδης και ο κριτικός λογοτεχνίας Γιάννης Μπασκόζος.

Ο Νέστορας Πουλάκος προσκαλεί στο πλατό και συνομιλεί με τέσσερις νέους πεζογράφους: τον Διονύση Μαρίνο, τη Μαρία Φακίνου, τον Ιορδάνη Κουμασίδη και την Τζούλια Γκανάσου. Οι συγγραφείς μάς παρουσιάζουν τα πρώτα τους εκδοτικά εγχειρήματα και διαβάζουν αποσπάσματα των έργων τους.

Ο Οδυσσέας Κυριόπουλος μας ξεναγεί στο βιβλιοπωλείο “Έναστρον” της οδού Σόλωνος, ενώ στον ίδιο χώρο ο Κωνσταντίνος Μπούρας παρουσιάζει τις πρόσφατες εκδοτικές κυκλοφορίες που καταφθάνουν στον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου.

Τέλος, ο πρόεδρος του Σ.ΕΚ.Β., Γρηγόρης Πλαστάρας, αποτιμά την πορεία και τις δράσεις του Συνδέσμου, στο πλαίσιο των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η παρούσα εκπομπή.

Σκηνοθέτης: Γιάννης Σολδάτος
Αρχισυντάκτης: Γιώργος Χρονάς
Εκτελεστής Παραγωγός: Σ.ΕΚ.Β. – Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου