29Δεκ2019 – Σταθμός Μέγαρο

«Εορταστικό γκαλά με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Béjart Ballet Lausanne – Beethoven & Schubert σε όργανα εποχής»
Eπεισόδιο 12

Οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, στο πλαίσιο της εκπομπής που παρουσιάζει ό,τι συμβαίνει στον εμβληματικό χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα εξής θέματα:

– «Εορταστικό γκαλά με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών».

Όπως κάθε χρόνο, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προσκαλούν το αγαπημένο τους κοινό στο καθιερωμένο γκαλά, τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019. Μαζί μας και αυτή τη φορά, σπουδαίοι Έλληνες σολίστ της όπερας με διεθνή καριέρα και λαμπρές περγαμηνές.
Αγαπημένες άριες και αποσπάσματα από την όπερα, την οπερέτα, το μιούζικαλ και το «απαραίτητο» σύντομο πέρασμα από τη μουσική Βιέννη, φτιάχνουν ένα πλούσιο και ευφρόσυνο πρόγραμμα, το μαγικό κλειδί για μια ευτυχισμένη νέα χρονιά.
Σ’ αυτό το εορταστικό γκαλά θα ακουστούν ορχηστρικά αποσπάσματα, άριες και ντουέτα από όπερες των Giuseppe Verdi, Francesco Cilea, Giacomo Puccini κ.ά.
Μαζί μας, στο φετινό εορταστικό γκαλά, τρεις διεθνώς αναγνωρισμένοι ερμηνευτές: η υψίφωνος Βασιλική Καραγιάννη, η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη και ο τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου.
Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Αναστάσιος Συμεωνίδης.
Για την παράσταση μιλούν στην εκπομπή οι: Βασιλική Καραγιάννη, Ειρήνη Καράγιαννη, Αναστάσιος Συμεωνίδης.

– Τα Μπαλέτα Μπεζάρ της Λωζάνης παρουσιάζουν τον «Mαγικό αυλό» του Β. Α. Μότσαρτ

Το διάσημο και αγαπημένο από το ελληνικό κοινό Béjart Ballet Lausanne παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον «Μαγικό αυλό», την πιο φημισμένη όπερα του Μότσαρτ και αποκαλύπτει τη βαθύτερη ουσία της κίνησης, μέσα από μια πιστή στο μουσικό έργο χορογραφία.
Εναλλάσσοντας την ονειροφαντασία με κωμικά στιγμιότυπα, ο Μορίς Μπεζάρ «εικονογραφεί» σκηνή-σκηνή το μουσικό αυτό παραμύθι και δημιουργεί ένα χορευτικό σύμπαν που προβάλλει την παιδική αθωότητα δίπλα σ’ έναν κόσμο ιεραρχημένο, ενήλικο και άκαμπτο.
Ο «Μαγικός αυλός» είναι η διαμάχη των δύο φύλων, η αρχή της οποίας εντοπίζεται στο μυστήριο της σχέσης. Ο άνδρας και η γυναίκα πρέπει πρώτα να γνωρίσουν τον εαυτό τους, μέσα από μια σειρά δοκιμασιών που θα τους καταστήσουν ικανούς να γνωρίσουν τη συντροφικότητα.
Γι’ αυτό το υπερθέαμα όπερας και μπαλέτου, που ανεβαίνει από την Παρασκευή 20 έως και τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο παραγωγός Στέλιος Κωνσταντινίδης μιλά στην εκπομπή και στον Χρίστο Παπαγεωργίου.

– Beethoven & Schubert σε όργανα εποχής από τον Γιώργο Πέτρου και τους Μουσικούς της Καμεράτας.

Ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου, που διαπρέπει εδώ και χρόνια και στο εξωτερικό, μιλάει στην εκπομπή για τη συναυλία που ανεβαίνει την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Αρχισυνταξία: Μαρία Γιαμούκη
Δ/νση Παραγωγής: Εύη Γάτου
Σκηνοθεσία: Φλώρα Πρησιμιντζή
Συμπαραγωγός: Pangolin entertaintment
Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.

Παρουσίαση: Χρίστος Παπαγεωργίου