10Νοε2019 – Σταθμός Μέγαρο

«Το Μέγαρο των Παιδιών – Καλλιόπη Χαραλάμπους, Έτος Σκαλκώτα: Δανάη Καρά – Βασίλης Λύκος, Φίλιππος Τσαλαχούρης – Λουκάς Καρυτινός, Το Φτερωτό Άλογο, Διεθνής Διαγωνισμός Μουσικής για Ταινία – Δημήτρης Μαραγκόπουλος»

Με επίκεντρο την ενότητα «Το Μέγαρο των Παιδιών», επιστρέφει η μεγάλη γιορτή του παιδικού και εφηβικού κινηματογράφου, στο Μέγαρο, από τις 18 ώς τις 24 Νοεμβρίου 2019, με ταινίες πρώτης προβολής απ’ όλο τον κόσμο, αφιερώματα και κινηματογραφικές εκπλήξεις.

Το επταήμερο των κινηματογραφικών προβολών πλαισιώνουν εργαστήρια κινηματογράφου για παιδιά και εφήβους, διαδραστικά τεχνολογικά παιχνίδια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Καλεσμένη της εκπομπής η υπεύθυνη της διοργάνωσης, Καλλιόπη Χαραλάμπους.

Το «Έτος Σκαλκώτα» θα μας απασχολήσει πολύπλευρα στην εκπομπή, με αφιερώματα για τα 70 χρόνια από το θάνατό του. Στις 13 Νοεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο τσελίστας Βασίλης Λύκος και η πιανίστρια Δανάη Καρά ερμηνεύουν μουσική για τσέλο και πιάνο του Νίκου Σκαλκώτα, καθώς και των Ολιβιέ Μεσιάν, Σάμουελ Μπάρμπερ και Ζόλταν Κοντάι. Οι δύο καταξιωμένοι βιρτουόζοι μιλούν στον Χρίστο Παπαγεωργίου για το περιεχόμενο της παράστασης.

Με αφορμή τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, με τίτλο «Μπετόβεν: 250 χρόνια – 70 χρόνια από το θάνατο του Στράους», που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καλεσμένοι στην εκπομπή είναι ο διευθυντής του Ωδείου Αθηνών, Φίλιππος Τσαλαχούρης και ο μαέστρος Λουκάς Καρυτινός.

Για άλλη μία φορά «Το Φτερωτό Άλογο» καλπάζει και φέτος. Η παράσταση που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στην παιδική σκηνή του Μεγάρου. Ένα ανέκδοτο παραμύθι του Νίκου Καζαντζάκη, σε μια εντυπωσιακή θεατρική διασκευή από τον Βασίλη Μαυρογεωργίου. Οι ηθοποιοί ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας, φωτίζοντας με τραγούδια και μουσικά όργανα έναν κόσμο γεμάτο βασιλιάδες, πριγκίπισσες, μάγους, δερβίσηδες, πραματευτάδες και καραβάνια.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνεται ο Διεθνής Διαγωνισμός Μουσικής για Ταινία
από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο της Σειράς «Γέφυρες».

Εφ’ όλης της ύλης, μιλά στην εκπομπή ο υπεύθυνος του προγράμματος, Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Νέα εκπομπή που πραγματεύεται την πολύπλευρη παρουσία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα.

Ένας σταθμός πολιτισμού που, με σεβασμό στο κοινό του, προσελκύει την Τέχνη, την κλασική μουσική, την όπερα.

Είναι πάντα μπροστά σε κορυφαίες εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας. Στο χορό, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στις εικαστικές τέχνες και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.

Σκοπός της εκπομπής είναι η προσέλκυση κοινού ευρύτερα, παρουσιάζοντας ό,τι συμβαίνει στον εμβληματικό χώρο του Μεγάρου Μουσικής.

Αρχισυνταξία: Μαρία Γιαμούκη
Δ/νση Παραγωγής: Εύη Γάτου
Σκηνοθεσία: Φλώρα Πρησιμιντζή
Συμπαραγωγός: Pangolin entertaintment
Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.

Παρουσίαση: Χρίστος Παπαγεωργίου