08Δεκ2019 – Σταθμός Μέγαρο

Τα τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη
Eπεισόδιο 9

Τα τραγούδια του Λουκιανού δεν γνωρίζουν ηλικίες. Κατοικούν το ίδιο καλά στον κόσμο των σημερινών παιδιών και στις παρέες των μεγάλων.

Ο όμορφος καουμπόι από την Κυψέλη, με όπλο τη μουσική του, στόχευσε στα πιο τρυφερά μας αισθήματα και εγκαταστάθηκε για πάντα στην καρδιά μας.

Η Άννα Βαγενά σκηνοθετεί τον «Λουκιανό των παιδιών», ανεβάζοντας στη σκηνή μια απίθανη καλλιτεχνική παρέα, που ερμηνεύει τραγούδια από το “Αχ, πατρίδα μου γλυκιά” και τα θεατρικά “Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά”, “Βάσος και Βιβή”, “Fino” και το “Όνειρο του σκιάχτρου”. Για «παιδιά» κάθε ηλικίας!
Για την παράσταση αυτή μιλά στην εκπομπή και στον Χρίστο Παπαγεωργίου.

Με τίτλο: “Ανακαλύπτοντας τον Σκαλκώτα”, η ομώνυμη Έκθεση στο Μέγαρο Μουσικής αποτελεί την κορωνίδα των εκδηλώσεων του Έτους Σκαλκώτα.
Γιορτάζεται με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το θάνατο του συνθέτη.
Διοργανώνεται από τον Σύλλογο “Οι Φίλοι της Μουσικής” και τη Μουσική του Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», η οποία από φέτος έχει την ευθύνη φύλαξης αλλά και αξιοποίησης του σπάνιου αυτού Αρχείου, το οποίο παρουσιάζει στο κοινό, δίνοντάς του την ευκαιρία να ανακαλύψει για πρώτη φορά τα επί χρόνια κρυμμένα τεκμήρια που αφορούν τη ζωή και το έργο του συνθέτη.
Με την αφορμή των εγκαινίων της έκθεσης μιλούν στην εκπομπή μας οι: Βάλια Βράκα (μουσικολόγος υπεύθυνη αρχείου), Ανδρομάχη Γκαζή και Ερατώ Κουτσουδάκη.

Για τον «Μαινόμενο Ορλάνδο», την Όπερα σε τρεις πράξεις, η οποία παρουσιάζεται στο Μέγαρο στις 12 Δεκεμβρίου, σε συναυλιακή μορφή και με ελληνικούς υπέρτιτλους μιλά στην εκπομπή ο Γιώργος Πέτρου, ο οποίος έχει και τη μουσική διεύθυνση της παράστασης.

(Μουσικοί της Καμεράτα – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής σε όργανα εποχής).

 

Αρχισυνταξία: Μαρία Γιαμούκη
Δ/νση Παραγωγής: Εύη Γάτου
Σκηνοθεσία: Φλώρα Πρησιμιντζή
Συμπαραγωγός: Pangolin entertaintment
Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.

Παρουσίαση: Χρίστος Παπαγεωργίου