10Φεβ2020 – Σαν Μαγεμένοι

«Ο δρόμος περνά από μέσα, του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Ζει μόνος στο παρηκμασμένο νεοκλασικό του με συντροφιά την αφοσιωμένη οικονόμο του.
Ξαφνικά, εισβάλουν ένας πολυμήχανος επιχειρηματίας με την όμορφη γυναίκα του και σχέδιο για την εκμετάλλευση του ακινήτου, αλλά και ο εξ Ευρώπης τεχνοκράτης ανιψιός και κληρονόμος.
Το διαχρονικό, βαθιά πολιτικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη για την επώδυνη μετάβαση από το παλιό στο νέο.
Στην εκπομπή, ο σκηνοθέτης Χρήστος Σουγάρης και οι ερμηνευτές Ρούλα Πατεράκη, Πέρης Μιχαηλίδης, Πάρις Θωμόπουλος, Κωνσταντίνα Κλαψινού και Αλέξανδρος Βάρθης, μιλούν για τον τρόπο που προσέγγισαν το έργο.

Μια διαφορετική ματιά σε θεατρικές παραστάσεις της σεζόν, οι οποίες αποτελούν λόγο αλλά και αφορμή για την προσέγγιση των ανθρώπων του θεάτρου: συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, φωτιστών, ενδυματολόγων.
Η εκπομπή μάς ταξιδεύει σε μια θεατρική δημιουργία. Ξεναγός μας η ματιά των συντελεστών της παράστασης αλλά και άλλων ανθρώπων, που υπηρετούν ή μελετούν την τέχνη του θεάτρου. Αρωγός, χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την παράσταση.
Μια διαδικασία αναζήτησης: ανάλυση της συγγραφικής σύλληψης, της διαδικασίας απόδοσης ρόλων, της ερμηνείας τους και τελικά της προσφοράς τους σε όλους μας. Όλες αυτές οι διεργασίες που, καθεμιά ξεχωριστά, αλλά τελικά όλες μαζί, επιτρέπουν να ανθήσει η μαγεία του θεάτρου.

Εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ.
Αρχισυνταξία: Γιώργος Δαράκης
Διεύθυνση παραγωγής: Κορίνα Βρυσοπούλου
Διευθυντής φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυκούδης

Παρουσίαση: Γιώργος Δαράκης