03Φεβ2020 – Σαν Μαγεμένοι

«Τριαντάφυλλο στο στήθος», του Τενεσί Ουίλιαμς

Η Σεραφίνα χάνει ξαφνικά το σύζυγό της και τον κόσμο κάτω απ’ τα πόδια της.
Ζει, μαζί με την έφηβη κόρη της Ρόζα, στο μικρό τους σπίτι και κλεισμένη στον εαυτό της, προσπαθεί να διατηρήσει τη μνήμη του ζωντανή.
Όλα όμως αλλάζουν όταν εμφανίζεται ο Αλβάρο, ένας οδηγός φορτηγού, που σκαρφίζεται τα πάντα για να την κατακτήσει.
Στην εκπομπή, ο σκηνοθέτης Λευτέρης Γιοβανίδης και οι ερμηνευτές Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Γεράσιμος Μιχελής, Ειρήνη Ιωάννου και Δημήτρης Τσίκλης, μιλούν για τον τρόπο που προσέγγισαν το έργο.

Μια διαφορετική ματιά σε θεατρικές παραστάσεις της σεζόν, οι οποίες αποτελούν λόγο αλλά και αφορμή για την προσέγγιση των ανθρώπων του θεάτρου: συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, φωτιστών, ενδυματολόγων.
Η εκπομπή μάς ταξιδεύει σε μια θεατρική δημιουργία. Ξεναγός μας η ματιά των συντελεστών της παράστασης αλλά και άλλων ανθρώπων, που υπηρετούν ή μελετούν την τέχνη του θεάτρου. Αρωγός, χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την παράσταση.
Μια διαδικασία αναζήτησης: ανάλυση της συγγραφικής σύλληψης, της διαδικασίας απόδοσης ρόλων, της ερμηνείας τους και τελικά της προσφοράς τους σε όλους μας. Όλες αυτές οι διεργασίες που, καθεμιά ξεχωριστά, αλλά τελικά όλες μαζί, επιτρέπουν να ανθήσει η μαγεία του θεάτρου.

Εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ.
Αρχισυνταξία: Γιώργος Δαράκης
Διεύθυνση παραγωγής: Κορίνα Βρυσοπούλου
Διευθυντής φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυκούδης

Παρουσίαση: Γιώργος Δαράκης