15Απρ2017 – Πύργος Αθηνών

«Θέατρο Τέχνης & Εθνικό Θέατρο, Παρατοξικά Παράδοξα, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), home made ποτών»

Οι «Ακυβέρνητες Πολιτείες» του Στρατή Τσίρκα είναι ένα λογοτεχνικό έργο που δίχασε και συζητήθηκε όσο λίγα τη δεκαετία του ’60. Τώρα, το Θέατρο Τέχνης και το Εθνικό Θέατρο σε μια πρωτοφανή σύμπραξη παρουσιάζουν τη μυθιστορηματική αυτή τριλογία και η αρχή γίνεται με το πρώτο βιβλίο, τη «Λέσχη» που παίζεται στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης. Η σκηνοθέτις Έφη Θεοδώρου μας μιλάει για την παράσταση και για το τι έχει να μας δώσει ο λόγος του Στρατή Τσίρκα σήμερα.

Η έκθεση «Παρατοξικά Παράδοξα» στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, που παρουσιάζει νέα έργα κινούμενης εικόνας 11 καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο, βάζουν δραστικά την τέχνη στο πεδίο της πολιτικής οικολογίας.

Η διευθύντρια της πολιτιστικής, μη κερδοσκοπικής πλατφόρμας τέχνης Polyeco Contemporary Art Initiative Λοραίνη Αλιμαντίρη, η επιμελήτρια της έκθεσης Νάντια Αργυροπούλου και η καλλιτέχνις Saskia Olde Wolbers μας μιλούν για το ρόλο της Τέχνης απέναντι στην περιβαλλοντική κρίση.

Όσο ανοίγει ο καιρός όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάθε ηλικίας δίνουν καθημερινά ραντεβού για ασκήσεις ευεξίας, σωματικής αρμονίας και πνευματικής διαύγειας. Με άλλα λόγια για γιόγκα, τάι τσι και άλλες εναλλακτικές γυμναστικές στα πάρκα της πόλης. Ο «Πύργος Αθηνών» κατέβηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και μίλησε με τους ειδικούς για τη δημοφιλία και τα οφέλη αυτών των ασκήσεων.

Μια νέα τάση στα μπαρ της πόλης είναι η δημιουργία home made ποτών αλλά και άλλων υλικών που χρησιμοποιούνται στη δημιουργία κοκτέιλ. Έτσι, πίσω από την μπάρα λειτουργούν μίνι αποστακτήρια που παράγουν ιδιαίτερες και ψαγμένες γεύσεις. Επισκεφθήκαμε δύο μπαρ που φτιάχνουν δικά τους ποτά και σας μεταφέρουμε πληροφορίες και εντυπώσεις.

Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι: Γιάγκος Αντίοχος, Ιλειάνα Δημάδη, Δέσποινα Ζευκιλή, Χρήστος Μήτσης και Χρυσούλα Κυριακοπούλου

Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας
Αρχισυνταξία: Θύμιος Νικολόπουλος
Παραγωγή: Kinemax