12Φεβ2017 – Πύργος Αθηνών

«Τελετή απονομής των Όσκαρ – Yakinikou – Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου – Μη κερδοσκοπικές γκαλερί»
Eπεισόδιο 11

Σε λίγο καιρό, το μεγαλύτερο κινηματογραφικό event, η τελετή απονομής των Όσκαρ θα γίνει στο Λος Άντζελες και, ήδη, μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, η αγωνία κορυφώνεται. Το κινηματογραφικό επιτελείο της εκπομπής, οι κριτικοί Χρήστος Μήτσης και Γιάγκος Αντίοχος παρουσιάζουν τα φετινά φαβορί, αλλά αποκαλύπτουν και πού θα έδιναν τα βραβεία αν ήταν οι ίδιοι μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ξέρετε τι σημαίνει yakinikou; Στα ιαπωνικά θα πει «ψητό κρέας» και αυτή ακριβώς την εμπειρία μας μεταφέρει ένας χώρος που άνοιξε μόλις στην καρδιά της Αθήνας. Βγάζουμε τα παπούτσια μας, ψήνουμε οι ίδιοι το κρέας μας και μαθάινουμε τα πάντα γι’ αυτή την εντελώς διαφορετική εμπειρία εξόδου για φαγητό.
Από τα πιο πετυχημένα συγγραφικά δίδυμα του ελληνικού θεάτρου (αλλά και του σινεμά και της τηλεόρασης) ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου γιορτάζουν τα 30 χρόνια κοινής συγγραφικής δράσης και μας μιλούν για την πορεία τους, καθώς και για τα φετινά τους έργα.

Πλέον, μέσα στο περιβάλλον της κρίσης που πλήττει την αγορά Τέχνης, αλλά και σε συντονισμό με τη διεθνή πραγματικότητα, μια νέα τάση ξεπροβάλλει στην πόλη, οι μη κερδοσκοπικές γκαλερί. Χώροι Τέχνης, δηλαδή, που υποστηρίζονται από πολιτιστικά ιδρύματα, έτσι ώστε να μπορούν με τη σειρά τους να στηρίζουν τους καλλιτέχνες και τη σύγχρονη δημιουργία. Η Ιλιάνα Φωκιανάκη, ιδρύτρια της πρώτης μη κερδοσκοπικής γκαλερί στην Αθήνα, μας εξηγεί τι ακριβώς είναι αυτή η τάση και πώς λειτουργεί.

Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι: Γιάγκος Αντίοχος, Χρήστος Μήτσης, Δέσποινα Ζευκιλή, Μαρία Κρύου και Χρυσούλα Κυριακοπούλου.

Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας
Αρχισυνταξία: Θύμιος Νικολόπουλος
Παραγωγή: Kinemax