05Φεβ2017 – Πύργος Αθηνών

 

Eπεισόδιο 10

Οι πολυσυζητημένες «50 αποχρώσεις του γκρι» απέκτησαν το κινηματογραφικό τους σίκουελ και το θέμα φουντώνει ξανά. Ο «Πύργος Αθηνών» μιλάει με τον ψυχολόγο Μάρκο Περράκη για τα ερωτικά φετίχ -και όχι μόνο- εν όψει της πρεμιέρας των «50 πιο σκοτεινών αποχρώσεων του γκρι».
Μία από τις πιο εμβληματικές μπάντες την industrial σκηνής, οι Γερμανοί Einsturzende Neubauten έρχονται στην Αθήνα για μία συναυλία εφ’ όλης της ύλης, η οποία καλύπτει πάνω από τρεις δεκαετίες. Για τους «αιώνιους πειραματιστές» μας μιλούν δύο εκπρόσωποι της μουσικής αθηναϊκής dark κοινότητας, ο Λεωνίδας Σκιαδάς και η Βαλίσια Οντέλ.
Ξέρετε τι είναι ένας κριτικός εστιατορίων και πώς ακριβώς δουλεύει; Ο γευσιγνώστης και πρωτοπόρος κριτικός εστιατορίων στην Ελλάδα Διονύσης Κούκης, μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της γευσιγνωσίας και μας δείχνει τι ακριβώς προσέχουν οι ειδικοί σε ένα εστιατόριο αλλά και σε ένα πιάτο.
Η δεκαετία του ’80 ήταν από τις πιο παράξενες στην Ελλάδα. Έντονη πολιτικά, αλλοπρόσαλλη καλλιτεχνικά, υπερβολική στιλιστικά, αλλά σίγουρα με πολύ υλικό για να θυμηθεί κάποιος που την έζησε. Γι’ αυτούς, αλλά και τους πιο νέους, η έκθεση GR80ς στην Τεχνόπολη μας αποκαλύπτει την ελληνική πλευρά των 80ς. Οι επιμελητές της έκθεσης, καθηγητές Παναγής Παναγιωτόπουλος και Βασίλης Βαμβακάς, μας ξεναγούν στα περίπτερα και μιλούν για τη φιλοσοφία της έκθεσης.

Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι: Ιλειάνα Δημάδη, Βαλσάμης Δουκάκης, Δέσποινα Ζευκιλή, Κατερίνα Μανωλαράκη, Χρήστος Μήτσης.
Σκηνοθέτης: Πάνος Κέκας
Αρχισυνταξία: Θύμιος Νικολόπουλος
Παραγωγή: Kinemax